USCIS – Evo kada počinju prijave za FY 2023 H-1B vizu

USCIS – Evo kada počinju prijave za FY 2023 H-1B vizu

Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?
Od 1.oktobra podnosioci obrasca I-539 više neće plaćati biometrijske usluge
Kako da znate jeste li ste ispunili uslove da postanete državljanin Amerike?

Služba za državljanstvo i imigraciju Amerike (USCIS) objavila je danas da će početni period registracije za fiskalnu 2023. za vizu H-1B početi 1. marta u podne i trajati 18. marta 2022. Tokom ovog perioda, potencijalni podnosioci peticija i predstavnici će moći da završe i podnesu svoje registracije koristeći naš online sistem registracije za H-1B.

USCIS će dodeliti broj potvrde svakoj registraciji podnetoj za H-1B vizu za fiskalnu 2023. godinu. Ovaj broj se koristi isključivo za praćenje registracija; ne možete koristiti ovaj broj za praćenje statusa vašeg predmeta u Case Status Online.

Potencijalni podnosioci zahteva za vizu H-1B ili njihovi predstavnici moraju da koriste myUSCIS online nalog da registruju svakog korisnika elektronskim putem za proces selekcije i plate odgovarajuću naknadu za registraciju H-1B od 10 USD za svaku registraciju podnetu u ime svakog korisnika. Potencijalni podnosioci peticija koji podnesu sopstvene registracije (poslodavci u SAD i američki agenti, zajednički poznati kao „podnosioci registracije“) koristiće nalog „registranta“. Registranti će moći da otvore nove naloge počevši od 21. februara u podne.

Predstavnici mogu da dodaju klijente na svoje naloge u bilo kom trenutku, ali i predstavnici i registranti moraju da sačekaju do 1. marta da unesu informacije o korisniku i podnesu registraciju uz naknadu od 10 USD. Potencijalni podnosioci peticija ili njihovi predstavnici će moći da podnesu registraciju za više korisnika u jednoj onlajn sesiji. Preko naloga će moći da pripremaju, uređuju i čuvaju nacrte registracija pre konačne uplate i podnošenja svake registracije.

Ako dobijemo dovoljno registracija do 18. marta, nasumično ćemo izabrati registracije i poslati obaveštenja o izboru preko myUSCIS onlajn naloga korisnika. Nameravamo da obavestimo vlasnike naloga do 31. marta.

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0