USCIS drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija

USCIS drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija

USCIS uveo na formular pored muškog i ženskog i opciju za treći pol
Najbolje plaćeni poslovi i najtraženija zanimanja u Ilinoisu
MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) drastično će povećati naknade za niz imigracionih aplikacija, uključujući povećanje od neverovatnih 83% za vlasnike zelenih karata koji žele da postanu građani Sjedinenih država dok će se po prvi naplaćivati podnošenje zahteva za azil.

Nove cene aplikacija i imigracionih naknada USCIS-a biće objavljene u uredbi savezne vlade u ponedeljak, a stupiće na snagu 2. oktobra. Otprilike 97% USCIS-ovog budžeta finansira se od aplikacija, za razliku od većine drugih saveznih agencija, čija sredstva obezbeđuje Kongres.

Novom uredbom aplikacija za dobijanje američkog državljanstva za imigrante koji već imaju zelenu kartu, biće skuplja za više od 500 dolara.

Za pojedine aplikacija i naknade više neće biti izuzetaka, što će Ameriku učiniti jednom od svega nekoliko zemalja na svetu koje će naplaćivati takse za podnošenje zahteva za azil, humanitarnu zaštitu za one koji beže od progona na osnovu rase, političkog mišljenja, religije, nacionalnosti ili pripadnost „određenoj društvenoj grupi“. Sa nadoknadom od 50 dolara za molbe za azil, Sjedinjene Države pridružiće se Fidžiju, Iranu i Australiji kao jedinim zemljama koje od imigranata zahtevaju da plate naknadu za pravno utočište.

imigracione naknade miami glasnik

Nove cene aplikacija za imigrante stupaju na snagu od 2. oktobra (izvor USCIS)

Aplikacije za radne dozvole, uključujući i azilante, takođe će porasti za 34%.

USCIS je takođe saopštio da neće prebacivati sredstva od naknadi u imigracioni agenciju U.S. Immigration and Customs Enforcement poznatiju kao ICE, kako je prvobitno planirano.

Poslednja promena cena izvršena je u decembru 2016. godine kada su cene aplikacija i imigracionih taksi porasle u proseku za 21 procenat.

Izvor: USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0