USCIS će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša. Evo šta je promenjeno

USCIS će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša. Evo šta je promenjeno

Ova 4 koraka vam mogu pomoći da izaberete najbolju kreditnu karticu za vas u Americi
Podnosioci zahteva za azil moraju da obezbede prevodioce od 13. septembra
Gradonačelnica najavila ukidanje uredbe prema kojoj gradska policija treba da sarađuje sa imigracionim vlastima

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) objavila je u sredu da će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša.

Test državljanstva je jedna od završnih faza procesa naturalizacije. Sastoji se iz dva dela: testa iz engleskog jezika kojim se procenjuju sposobnosti čitanja, pisanja i govora kandidata i testa građanskog vaspitanja koji procenjuje znanje kandidata o američkoj vladi i istoriji.

Ovaj potez je deo šireg napora Bajdenove administracije da revidira imigracioni sistem. USCIS je rekao da su stručnjaci za predmet pregledali trenutni test i predložili redizajn.

Test za naturalizaciju je ključni korak u dobijanju državljanstva SAD“, rekao je direktor USCIS-a Ur M. Jaddou u izjavi. „Pozdravljamo doprinos – i učešće – zainteresovanih strana koje su upoznate sa ovim važnim procesom, dok nastavljamo da poboljšavamo i ažuriramo naš test naturalizacije, osiguravajući da je u skladu sa standardima testiranja u industriji.”

Test neće pokriti delove testa za čitanje i pisanje, već će se fokusirati samo na govorne i građanske delove.

Za usmeni deo, od kandidata će se tražiti da opišu tri fotografije u boji koje prikazuju svakodnevni život, poput vremena ili hrane. Trenutno, službenik za imigraciju podnosiocima zahteva postavlja pitanja o njihovom zahtevu za državljanstvo i kvalifikovanosti da testira njihovu sposobnost govora.

Tokom trenutnog građanskog testa, službenik za imigraciju čita pitanja o američkoj vladi i istoriji naglas. Kandidat mora tačno da odgovori na šest od 10 pitanja da bi prošao. Tokom novog test perioda, kandidati će umesto toga odgovoriti na deset pitanja sa višestrukim izborom i izabrati najbolji odgovor od četiri izbora. Pitanja će biti prikazana na tabletu.

U testu će učestvovati 1.500 odraslih učesnika koji trenutno pohađaju časove engleskog jezika i onih koji se pripremaju za ispit za državljanstvo. Očekuje se da će se testiranje održati u periodu od pet meseci 2023. godine.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0