USCIS: Broj nerеšenih imigracionih slučajeva neznatno smanjen u septembru

USCIS: Broj nerеšenih imigracionih slučajeva neznatno smanjen u septembru

Sve što treba da znate o predstojećem Popisu u Americi
Da li možete dobiti američki pasoš ako ne govorite engleski jezik?
Odbijeni ste za vizu ili zelenu kartu? Evo šta možete uraditi u ovom slučaju

Broj nerešenih imigrantskih viza pao je za oko 4.000 slučajeva, ali čini se da su brojke više nego što se na prvi pogled čini

Department of State Sign

Treći mesec zaredom, Nacionalni centar za vizu Stejt Department-a (NVC) smanjio je zaostatak za imigrantske vize (IV), pri čemu je broj ljudi koji čekaju na razgovore za zelenu kartu pao za nešto više od 4.000 slučajeva, od avgusta do septembra. Ovaj pad predstavlja smanjenje zaostalih predmeta od oko 1%. Iako je ovaj broj mali, svako smanjenje zaostatka zelene karte je dobrodošla vest. Međutim, naše istraživanje u proteklih nekoliko meseci je postavilo pitanja o tome kako tačno NVC postiže ova smanjenja.

U septembru 2022.godine, zakazano je 32.175 intervjua. Iako je nešto manje od broja intervjua za koji je NVC objavio da je zakazao u avgustu – 32.888 – nešto više od 32.000 intervjua zakazanih za septembar je i dalje više od srednjeg broja intervjua zakazanih tokom poslednjih 12 meseci (28.447).

Broj kandidata IV.kategorije čiji su slučajevi potpuni kada je dokumentacija u pitanju u NVC-u, i spremni su za intervju od 31.avgusta

416,856
Broj kandidata IV.kategorije čiji su slučajevi potpuni kada je dokumentacija u pitanju, zakazani za septembar 2022.godine radi intervjua

32,175

Broj kandidata IV.kategorije koji i dalje čekaju na zakazivanje intervjua nakon što je zakazivanje intervjua za septembar 2022.godine završeno

384,681

 

Broj intervjua koje je NVC zakazao za ovaj mesec rezultirao je jednakim smanjenjem zaostalih predmeta, sa 388.780 nerešenih predmeta prošlog meseca na 384.461 slučaj ovog meseca, što je smanjenje od samo 1%. Prema NVC-u, broj podnosilaca zahteva za zelenu kartu čiji su predmeti bili dokumentarno završeni i stoga spremni za zakazivanje intervjua pao je ovog meseca za nešto manje od 5.000, sa 421.668 na 416.856 (dokumentarno kompletan i spreman slučaj je onaj u kome su svi potrebni obrasci i dokumenti dostavljeni i prihvaćeni od strane NVC-a, i čiji je slučaj spreman za zakazivanje intervjua). Ovo označava četvrti uzastopni mesec u kojem je opao broj dokumentovano završenih (DC) slučajeva, iako je u celini broj DC slučajeva u opadajućem trendu od jula 2021.godine.

Međutim, kao što je rečeno u avgustovskom izveštaju NVC-a, čini se da opadajući broj zaostalih zelenih karata ne pokazuje celokupnu sliku. Iako se broj zaostalih predmeta smanjio, čini se da NVC možda zapavo manipuliše podacima veštačkim smanjenjem broja predmeta koji se smatraju „dokumentarno završenim“.

Držeći slučajeve van „dokumentarno kompletnog“ opsega na početku, NVC je u stanju da veštački smanji zaostatak. Ova razlika se može uočiti kada se uporedi broj predmeta koji su domentarno završeni na kraju prethodnog meseca sa brojem predmeta koji su ostali u zaostatku nakon što je završeno mesečno zakazivanje intervjua. Kao što možete videti iz grafikona ispod, brojevi se kreću uzastopno uprkos stvarnom povećanju broja zakazanih intervjua.

U međuvremenu, Služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) i dalje dobija svoje početne peticije, pre nego što se te peticije proslede NVC-u. Iako NVC ne objavljuje podatke o broju peticija koje prima od USCIS-a svakog meseca, USCIS obično prijavljuje broj i vrstu obrazaca koje prima, zajedno sa brojem odobrenih, odbijenih i još nerešenih predmeta na kraju svakog kvartala. Najnoviji dostupni podaci su za drugi kvartal fiskalne 2022.godine, koji je trajao od 01.januara 2022.godine do 31.marta 2022.godine. USCIS je nastavio da prima i presuđuje ili odlučuje o slučajevima, izdajući ne manje od 400.000 odobrenja.

Hipotetički, ako bi čak 10% ovih odobrenih slučajeva bilo prebačeno u NVC, to bi značilo da NVC prima prosečan broj od skoro 7.000 novih slučajeva svakog meseca fiskalne 2022.godine (imajući u vidu da je USCIS objavio podatke tek do kraja marta). Moguće je, međutim, da broj predmeta koji se šalju NVC-u svakog meseca može biti čak i veći. Ovo snažno implicira da NVC smanjuje ukupne zaostale nerešene predemte tako što za početak veštački drži predmete van zaostalih.

 

Izvor: Boundless.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0