US News & World Report 2022. – Ovo su 25 najzdravijih zajednica u Americi

US News & World Report 2022. – Ovo su 25 najzdravijih zajednica u Americi

Evo koliko novca mora da imate da biste se smatrali “bogatim” u Americi
Olujno nevreme napravilo haos u Čikagu, više od 70000 ljudi ostalo bez struje
Kalendar događaja za jul 2022.godine u Čikagu

US News & World Report, u saradnji sa CVS Health, danas je objavio peto godišnje izdanje rang-liste Najzdravijh okruga u Americi (Healthiest Communities). Usred rastuće pretnje klimatskih promena, izdanje za 2022. uključuje nove podatke o zdravlju životne sredine, a propraćeno je analizom koja pokazuje koje vrste prirodnih katastrofa predstavljaju najveću pretnju različitim rasnim i etničkim populacijama.

Treću godinu zaredom, okrug Los Alamos, Novi Meksiko, zauzima prvo mesto na rang listi. Falls Church, Virdžinija, je broj 2, dok je okrug Daglas, Kolorado, broj 3. Završetak prvih pet su okrug Morgan, Juta i okrug Karver, Minesota, na br. 4 i 5, respektivno. Svaka od tri najbolja okruga na ovogodišnjoj rang listi je rangirana kao broj 1 u prethodnom izdanju Najzdravijih zajednica.

Novo ove godine u kategoriji životne sredine na rang listi, podaci o prirodnim katastrofama iz Nacionalnog indeksa rizika FEMA-e naglašavaju pretnje sa kojima se suočavaju zajednice širom zemlje. Prema pratećoj analizi američkih vesti indeksa i podacima američkog Biroa za popis stanovništva, starosedeoci su najviše izloženi riziku od prirodnih opasnosti. Oni imaju veći rizik kada su u pitanju dugotrajni periodi hladnije temperature. U prvih 25 zajednica nema nijedne iz Ilinoisa.

US News

COMMENTS

WORDPRESS: 0