Imigracione agencije imaju više od milion slučajeva na čekanju!

Imigracione agencije imaju više od milion slučajeva na čekanju!

10 najčešćih razloga zbog kojih možete biti odbijeni za turističku vizu u SAD
Tramp sutra potpisuje uredbu o privremenoj suspenziji migracije u SAD
USCIS: Automatsko produženje radnih dozvola i do 540 dana

Federalna agencija odgovorna za procesuiranje i presuđivanje imigracionih slučajeva, uključujući zahteve tražilaca azila, radi po ubrzanoj proceduri i u fiskalnoj 2019. godini uspela je da obradi drugi najveći broj slučajeva u istoriji ove agencije, ali još uvek ima gotovo milion predmeta koji čekaju na odluku.

Izvršna kancelarija za reviziju imigracije, koji se nalazi u Ministarstvu pravosuđa, saopštila je u četvrtak da je završeno 275.000 slučajeva između 1. oktobra 2018. i 30. septembra 2019. Taj broj je drugi po visini od kada je kancelarija osnovana 1983. godine i približno 80.000 više slučajeva nego što je rešeno u fiskalnoj 2018. godini.

Broj slučajeva koji čekaju na odlučivanje, uključujući azilante koji su stigli na američko-meksičku granicu, iznosi oko milion, mada to varira između vladinih i nevladinih podataka. EOIR je izveo o 987.274 otvorenih slučajeva od 30. septembra.

Međutim, Transactional Records Access Clearinghouse, nestranački istraživački centar na Univerzitetu Siracuse, sopštio je da je do kraja avgusta ostalo više od 1.007.155 slučajeva.

Broj otvorenih slučajeva sada je pet puta veći od 186.099 slučajeva koji su bili u sistemu na kraju fiskalne 2008. godine.

Kancelarija za imigraciju saopštila je da je mogla da sasluša i donese odluke za veći broj ljudi tokom poslednjih 12 meseci, jer je imala više imigracionih sudija i osoblja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0