Upozorenje za poplave u Čikagu: Auto-putevi mogu postati neprohodni

Upozorenje za poplave u Čikagu: Auto-putevi mogu postati neprohodni

U Americi započela distribucija vakcine protiv koronavirusa
Promene u procesu izdavanja REAL ID-a u Ilinoisu od 1. septembra
YouTube će kreatorima sadržaja van SAD naplaćivati porez na prihode

Upozorenje za iznenadne poplave izdato je za deo područja Čikaga, pri čemu Nacionalna meteorološka služba upozorava da delovi nekih auto-puteva mogu postati neprohodni zbog visoke vode.

To upozorenje uključuje južni deo okruga Cook u Illinoisu i delove okruga Lake na severozapadu Indiane. Zajednice kao što su Oak Forest, Blue Island, Harvey i Hammond su sve uključene u područje pod upozorenjem.

Prema rečima zvaničnika, u tom području pada kiša brzinom do tri inča na sat, a raste zabrinutost zbog iznenadnih poplava oko i na niskim putevima.

Street 130th je zatvorena u oba smera između auto-puta Bishop Ford i Avenije Torrence, prema informacijama Total Traffic-a.

Jaka kiša takođe uzrokuje gužve na trakama auto-puta Dan Ryan i Bishop Ford, prema rečima zvaničnika.

Jaka kiša takođe uzrokuje probleme s poplavama na auto-putu Interstate 57 između auto-puta Dan Ryan i Street 127th, pri čemu su trake na izlaznoj strani auto-puta blokirane stajaćom vodom.

Zvaničnici Nacionalne meteorološke službe upozoravaju da delovi auto-puta Dan Ryan, Bishop Ford, Chicago Skyway i Interstate 57 mogu biti poplavljeni zbog „nepomičnih, obilnih, tropskih pljuskova.“

U iščekivanju jake kiše, Metropolitanski okrug za obnovu vode izdao je Upozorenje za akciju prelivanja, tražeći od stanovnika područja Čikaga da štede vodu i odlože tuširanje, korišćenje veš mašina i drugih uređaja koji koriste velike količine vode.

To se radi kako bi se sprečilo prekomerno opterećenje kanalizacionih sistema, koji mogu da se zapuše i poplave naselja u regionu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0