Upozorenje iz Apple kompanije pogađa 1,5 milijardi korisnika

Upozorenje iz Apple kompanije pogađa 1,5 milijardi korisnika

U Čikagu izdato upozorenje o kvalitetu vazduha zbog novih šumskih požara iz Kanade
Gde odlaze mladi i bogati Amerikanci: Najpopularnija Florida, na drugom mestu Teksas
Elon Mask i startap Neuralink: “Implementirali smo prvi čip u ljudski mozak”

Upozorenje za iMessage je upravo izdato za 1,5 milijardi korisnika iPhone-a. Toliko ozbiljno, zapravo, da bi moglo biti dovoljan razlog da se napusti aplikacija i pređe na nešto drugo.

Baš kao što je izgrađena na principima privatnosti, sigurnosti i poverenju, kompanije Apple ima jednu veliku rupu – rupu u obliku iMessage-a. Bezbednosni eksperti – već godinama ukazuju na ovaj problem. Apple je iMessage izgradio oko end-to-end enkripcijei bio je prvi na tržištu koji je to uradio. Odbijanje kompanije da proširi tu potpunu enkripciju na korisnike van Apple ekosistema, da omogući sigurnu komunikaciju i sa Android uređajima, a ne samo sa iPhone telefonimaa, podriva celokupnu zamisao o sigunosti.

“Apple je spreman da iPhone učini manje sigurnim i manje privatnim”, upozorila je tužba američke vlade za antimonopolsko ponašanje protiv Apple-a ove nedelje. “Tekstualne poruke poslate sa iPhone-a na Android telefone nisu enkriptovane zbog Apple-ovog ponašanja. Ako bi to želeo, Apple bi mogao omogućiti korisnicima iPhone-a slanje enkriptovanih poruka Android korisnicima dok i dalje koriste iMessage na svom iPhone-u, što bi odmah poboljšalo privatnost i sigurnost korisnika iPhone-a i drugih pametnih telefona.”

forbes.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0