Upoznajte se sa Field muzejom – Istorijskim blagom Čikaga!

Upoznajte se sa Field muzejom – Istorijskim blagom Čikaga!

Pogledajte koji su najbolji poslovi u Americi u 2019. godini!
NASA otkrila planetu na kojoj godina traje 11 dana
Tramp najavio vakcinu za COVID do sredine oktobra, CDC za proleće 2021.

Field muzej  je ugledna čikaška ustanova i jedna od najvećih svetskih muzeja istorije. Ovde su izloženi eksponati od drevnih kultura pa do najnovijih naučnih otkrića, brojeći preko 24 miliona izloženih predmeta. Istražite drevnu egipatsku grobnicu, upoznajte najveće stvorenje na planeti, upoznajte se sa insektima, otkrijte drevne civilizacije i još mnogo toga. Evo par stvari koje biste trebali da znate pre nego sto posetite ovaj muzej.

Muzej je prvi put otvoren 1894. godine, prikazujući kolekciju artefakata prvobitno prikupljenih za Svetski sajam  1983. u Čikagu. Danas su izloženi eksponati koji predstavljaju više od 4,6 milijardi godina istorije, od drevnog Egipta do dinastije King Kina, do praistorije i šire. Kada uđete u muzej dočekaće vas jedan od njegovih najpoznatijih stanovnika – Maximo the Titanosaur, najveći dinosaurus koji je ikada hodao zemljom. I ne propustite SUE, najcelovitiji dinosaurus ikada otkiven na drugom spratu galerije Evolving planet.

Stalni eksponati

Cyrus Tang Hall of China: u pet galerija rasporedjeno je 350 predmeta koji predstavljaju vekove kineske kulture, uključujući žad, bronzu, obredske predmete, keramiku, budističke skulpture, odevne predmete i slike. 

Drevni Egipat: ovaj eksponat prikazuje egipatski pogreb sa 23 ljudske i 30 životinjskih mumija. Takođe sadrži i hijeroglife od poda do plafona i kraljevski brod star 4.000 godina.

Evolving Planet : izložen je najcelovitiji otkriveni dinosaurus SUE kao i desetak najvećih stvorenja u istoriji. Izložba započinje jednoćelijskim organizmima i istražuje stvorenja koja su hodala zemljom sve do naših ljudskih predaka. 

Stara Amerika : udjite u prikaz sela starog 800 godina i pogledajte kolekciju ručno rezbarenih alata koje su koristili lovci u ledenom dobu. Dočaran je život domorodačkih plemena Amerike uključujući civilizacije Asteka i Inka.   

Underground Adventure : upoznajte gomilu jezivih stvorenja koji žive u prljavštini i naučite zašto su važni za naš ekosistem. 

Grainger Hall of Gems: ovde su izloženi retki dragulji neprocenjive vrednosti. Ne propustite drevnu egipatsku ogrlicu staru više od 3.400 godina ili Tifani topaze od 5.890 karata koji su bili izloženi na Svetskom sajmu 1893. godine.

3D Theater : pogledajte kako Field muzej  oživljava u prvom digitalnom 3D pozorištu u Čikagu.

Abbot Hall of Conservation’s Restoring Earth: pratite muzejske naučnike dok proučavaju raznolikost života i trude se da zaštite neprocenjiva blaga iz Čikaga, Južne Amerike, pacifičkih koralnih grebena i šire.

Crown Family PlayLab: prostire se na šest tematskih igrališta i podređeno je malim istraživačima – deci. Kroz igru i zabavu moguće je dosta toga otkriti.  Moguće je iskopati kosti dinosaurusa ili isprobati instrumente iz celog sveta.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0