University of Illinois na elitnoj listi 25 najboljih državnih fakulteta u SAD

University of Illinois na elitnoj listi 25 najboljih državnih fakulteta u SAD

Direktna linija između Beograda i Čikaga: Er Srbija prevezla preko 40.000 putnika
Život u SAD bi se mogao vratiti u normalu do proleća 2022.
Air Serbia od decembra uvodi dodatne letove do Njujorka

Nekoliko javnih univerziteta iz središnjeg dela Amerike, uključujući jedan u Ilinoisu, nedavno je našlo svoje mesto na novoj, prestižnoj listi najboljih državnih fakulteta u zemlji.

Časopis Forbes objavio je svoju listu “Top 25 javnih fakulteta” prošlog meseca, rangirajući državne škole koje “nude obrazovanje svetske klase za deo cene najskupljih privatnih fakulteta”, kako navodi izveštaj. Prema urednicima, ovaj rang je izvučen iz Forbesovog rangiranja najboljih 500 fakulteta u zemlji za 2023. godinu i ocenjuje povraćaj investicija, uspeh studenata, studentski dug, platu bivših studenata, stopu diplomiranja i mnoge druge faktore.

Na listi se nalaze i neki od “najstarijih javnih univerziteta u Sjedinjenim Državama, sa istorijom koja seže unazad do 1700-ih godina”, kako su urednici naveli.

Država sa najvećim brojem škola na listi je Kalifornija. San Diego State University i University of California – Irvine, Davis, Santa Barbara, San Diego, Los Angeles i Berkeley zauzeli su visoka mesta na rangiranju.

U središnjem delu SAD, na listi se našlo pet škola.

Michigan State University zauzeo je 24. mesto, a Purdue University u Lafayetteu, IN je na 19. mestu. University of Wisconsin – Madison zauzeo je 15. mesto, dok je University of Illinois Urbana-Champaign došao na 9. mesto. “University of Illinois ima više od 9.000 umetničkih dela, preko 46.000 artefakata, četiri pozorišta i četiri kulturna centra,” napisao je Forbes. “Studenti imaju priliku da budu mentorisani od strane članova fakulteta koji su osvojili Nobelove nagrade, Pulitzerove nagrade i Fields Medalju iz matematike.”

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0