United Airlines želi da obuči i zaposli 5.000 pilota do 2030. godine

United Airlines želi da obuči i zaposli 5.000 pilota do 2030. godine

Srbija i Amerika obeležile 140 godina diplomatskih odnosa
Uživajte u letnjim aktivnostima na Chicago Riverwalk-u. Evo predstojećih aktivnosti
Novi zakon u Ilinoisu omogućava “deci influenserima” da tuže roditelje ukoliko ne dobiju deo zarade

Nakon prekida zapošljavanja tokom pandemije koronavirusa, United Airlines planira da zaposli stotine pilota i pokrene školu letenja kako bi pripremio sledeću generaciju za kokpit.

United Airlinesiz Čikaga nije usamljen: Frontier Airlines očekuje da ove godine zaposli 100 pilota, a nekoliko regionalnih avioprevoznika objavilo je da zapošljavaju.

Oglasi kojima se traže piloti neobičan su prizor nakon godinu dana kada su aviokompanije, suočene sa ograničenjima putovanja i praznim aerodromima, molile zaposlene na prevremene penzije i dobrovoljna odsustva. Hiljade radnika su se suočavale sa otpuštanjem sve dok savezna vlada nije isporučila dodatnu pomoć avio-kompanijama da ih zadrže na platnom spisku. Ali kako se stope vakcinacije povećavaju, a putnici vraćaju u avione, vraća se i problem predpandemije: potencijalna nestašica pilota.

U Severnoj Americi, potražnja aviokompanija za pilotima mogla bi da premaši ponudu za otprilike 13% već 2023. godine, prema izveštaju Olivera Vimana

Američke aviokompanije i dalje imaju oko 43% manje putnika nego pre pandemije, a broj putnika se verovatno neće vratiti na nivo iz 2019. godine najmanje do 2023. godine, navodi trgovinska grupa Airlines za Ameriku.

Ali očekuje se da će se industrija oporaviti, a kada se dogodi, aviokompanije će se suočiti sa talasom penzionisanja. Početkom 2020. godine, skoro polovina svih američkih kvalifikovanih pilota suočila se sa obaveznom penzijom u roku od 15 godina, prema Regionalnom udruženju avio-kompanija. Pilotski poslovi bili su oskudni kada se industrija borila nakon terorističkih napada 11. septembra, ostavljajući manje onih koji odlaze u penziju, a manje pilota koji se pridružuju komercijalnim avio-kompanijama iz vojske.

Neki piloti koji bi se povukli u narednih nekoliko godina napustili su industriju tokom pandemije. United je rekao da je skoro 1.000 pilota napustilo kompaniju od septembra. Prošlog avgusta, American Airlines je saopštila da je otišlo 1.200 pilota, dok su sindikati koji predstavljaju pilote u Delta Air Lines-u i piloti Southvest Airlines-a rekli da su 1.806, odnosno više od 500, sklopili dogovore o prevremenom penzionisanju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0