United Airlines najavio da planira da otpusti više od 16 000 radnika

United Airlines najavio da planira da otpusti više od 16 000 radnika

Pogledajte film Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podeljena zemlja” besplatno 7. januara!
USCIS će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša. Evo šta je promenjeno
Veliki uspeh srpskog sporta! Na Olimpijadi u Tokiju osvojeno rekordnih 9 medalja

United Airlines planira da ove jeseni otpusti 16.370 zaposlenih. U dopisu zaposlenima, čikaški United rekao je da je dodatno finansiranje savezne vlade „jedina stvar“ koja bi mogla da spreči ukidanje radnih mesta i odloži otpuštanje zaposlenih do sledeće godine.

Aviokompanije su već dobile milijarde dolara putem saveznog paketa pomoći ovog proleća, u zamenu za pristanak da izbegnu otpuštanja radnika pre 1. oktobra. Ali potražnja za putovanjima ostaje naglo smanjena, a izvršni direktori rekli su da ne očekuju da se letenje vrati u normalu sve dok vakcina ne bude široko dostupna.

Zaposleni koji se suočavaju sa potencijalnim otpuštanjem uključuju 2.850 pilota, 6.920 stjuardesa i 2.260 zaposlenih na aerodromima, uključujući 1.683 sa sedištem na međunarodnom aerodromu O’Hare u Čikagu. Velika većina otkaza stupiće na snagu 1. oktobra.

Aviokompanija je upozorila 36.000 zaposlenih ranije ovog leta da su njihovi poslovi u opasnosti. Oko 7.400 zaposlenih napustilo je kompaniju prevremenim penzionisanjem ili dobrovoljno. Drugi učestvuju u raznim programima dobrovoljnog odsustva ili smanjenog rasporeda koji Unitedu daju mogućnost da ih brzo zove ako se potražnja vrati, rekao je Earnest.

United je rekao da se i dalje nada da će smanjiti broj ljudi koji se suočavaju sa otpuštanjem putem dodatnih dobrovoljnih programa.

Prošlog meseca, American Airlines je rekla da će ove jeseni imati 40.000 radnika manje.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0