United Airlines daje 30000 “Frequent Flyer” milja putnicima pogođenim kašnjenjima

United Airlines daje 30000 “Frequent Flyer” milja putnicima pogođenim kašnjenjima

Ovo su TOP 10 zanimanja budućnosti u Americi. Evo koliko su plaćeni
Amerika: Koliko je potrebno da zarađujete da bi Vas smatrali bogatim
Deficit vozača kamiona u SAD na putu da se udvostruči u narednoj deceniji!

Izvršni direktor United Airlines-a Scott Kirby rekao je da će avio-kompanija, zbog nedostataka gate-ova na aerodromima, morati da smanji ili promeni rasporede kako bi se izborila sa čestim zastojima u svom čvorištu Newark, New Jersey, što je poruka koja je stigla nakon što su masovna kašnjenja letova poremetila putovanje vikendom za praznike 4. jula. Prevoznik je dao 30.000 “frequent flyer” milja korisnicima koji su najviše pogođeni haosom.

Ovo je bila jedna od operativno najizazovnijih nedelja koje sam doživeo u celoj svojoj karijeri“, rekao je Kirby u poruci osoblju u subotu.

On je rekao da je avio-kompaniji potrebno više gate-ova na međunarodnom aerodromu Newark Liberty zbog čestih rezervnih aviona tamo. „Moraćemo dalje da menjamo/smanjujemo naš raspored da bismo sebi dali još više rezervnih kapija – posebno tokom sezone grmljavina“, dodao je on. United nije dao više detalja o smanjenju rasporeda.

Dan ranije, Kirby se izvinio što je koristio privatni avion sa aerodroma Teterboro u Nju Džersiju, dok je hiljade putnika ostalo na aerodromima, javio je CNBC u petak.

Problemi su počeli sa serijom oluja sa grmljavinom u nekim od najzakrčenijih vazdušnih prostora u državi duž istočne obale prošlog vikenda, prekinuvši rute za avione. Dok se većina avio-kompanija oporavila, problemi United-a su se nastavili tokom nedelje, ljuteći i klijente i posadu. Rukovodioci United-a i JetBlue Airways-a su rekli da su problemi u kontroli vazdušnog saobraćaja pogoršali poremećaje.

NEWARK, NEW JERSEY - JUNE 27: Planes are seen on the tarmac as people wait for their flight reschedule inside of the Newark International Airport on June 27, 2023 in Newark, New Jersey. Newark Liberty International Airport, reports crowds and long lines growing Tuesday, where disruptions continue for a third day at airport across the Tri-State area, around 567 flights had been canceled, 63 flights were delayed in the past 24 hours according to Flightaware. (Photo by Kena Betancur/Getty Images)

Kirby je izložio nedeljne probleme i rekao da su potrebne dugoročne promene. On je rekao da su znatno odloženi polasci, koji su se gomilali u njegovom čvorištu u Newark-u od prošlog vikenda, naštetili njegovom radu. Poletanja su kasnila čak 75 odsto duže od 8 sati u nekim slučajevima, od nedelje do utorka.

Avio-kompanije, uključujući United, jednostavno nisu dizajnirane da njihov najveći centar ima ozbiljno ograničen kapacitet četiri dana uzastopno i da i dalje uspešno posluje“, napisao je on.

Avioni i posade su tada ostavljeni van položaja, nešto što se često dešava tokom teških vremenskih uslova i može izazvati kaskadu poremećaja za kupce.

Sindikati su se žalili na višesatna čekanja članova posade da dobiju zadatke i dobiju hotele, što ih je primoralo da duže borave na aerodromima.

Kirby je rekao da prevoznik mora da poboljša platforme kako bi posade mogle lakše da dobijaju zadatke i smeštaj u svojoj aplikaciji, rekavši da ono što se dogodilo tokom prošle nedelje nije prihvatljivo.

Kirby je pozvao na više ulaganja u FAA i kontrolu vazdušnog saobraćaja kako bi se izbegla kašnjenja i nedostatak osoblja, od kojih su se neki dogodili nakon što su zapošljavanje i obuka pauzirani na početku pandemije.

United je poslao 30.000 milja kupcima koji su kasnili preko noći ili uopšte nisu stigli na odredište, rekla je portparolka. Odbila je da kaže koliko je kupaca primilo mejl.

Više od 42.000 letova u SAD stiglo je sa zakašnjenjem od prošle subote do petka, a više od 7.900 je otkazano – ili više od 5% rasporeda avio-kompanija – što je više nego trostruko više od proseka do sada ove godine, prema FlightAware-u za praćenje letova. United je prošao lošije od konkurenata, jer je otprilike polovina njegovog glavnog rasporeda stigla sa zakašnjenjem, a skoro petina je otkazana u tom periodu, pokazuju podaci FlightAware-a.

Operacija United-a se poboljšala u subotu, ali su poremećaji i dalje trajali. Otprilike trećina njegovog rasporeda glavne linije, ili blizu 864 leta, je odloženo, a 60 letova ili 2% je otkazano, što je manje u odnosu na 1.327 kašnjenja i 252 otkazivanja u petak.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0