United Airlines će zaposliti 2.600 radnika u Čikagu kao deo plana za zamenu svoje stare flote

United Airlines će zaposliti 2.600 radnika u Čikagu kao deo plana za zamenu svoje stare flote

Čikaška zelena oaza slavi jubilej: 20 godina Milenijumskog parka
12 najboljih gradova za iznajmljivanje u SAD. Nijedan od njih nije na Zapadnoj obali
Demokrate u Senatu najavile sporazum o budžetu vrednom 3.500 milijardi dolara

United Airlines je doživeo velike promene u utorak, naručivši 100 novih Boeing 787 Dreamliner-a, sa opcijom kupovine još 100 aviona jer želi da poboljša efikasnost , proširi međunarodne usluge i zameni stare avione u svojoj floti tokom naredne decenije. Avio kompanija, sa sedištem u Čikagu, takođe kupuje 100 aviona Boeing 737 Max za domaće letove.

„Ovo je istorijska narudžbina“, rekao je Stan Deal, predsednik i izvršni direktor kompanije Boeing Commercial Airplanes, tokom potpisivanja u utorak u njenom objektu za montažu 787 modela aviona u Južnoj Karolini. „To je najveća porudžbina 787 modela aviona u istoriji“.

Crews prepare a United Airlines jet for takeoff at O’Hare International Airport in Chicago on Aug. 23, 2022.

Ogromna narudžbina United-a će zaokupiti radnike Boeing-a u njegovim proizvodnim pogonima u Južnoj Karolini i Vašingtonu, gde se proizvodi model 737. Takođe se očekuje da će obe kompanije otvoriti hiljade radnih mesta, uključujući nove pozicije za United u Čikagu sledeće godine, saopštila je avio kompanija u utorak.

United je ove godine zaposlio oko 15.000 ljudi i očekuje se da će dodati sličan broj zaposlenih sledeće godine, kako se oporavlja od poremećaja pandemije, a potražnja za putovanjima se vraća na nivo iz 2019.godine. Avio kompanija ima 90.000 zaposlenih širom sveta.

Samo narudžbina Boeing-a će otvoriti 2.600 novih radnih mesta naredne godine u oblasti Čikaga, jer se United priprema za veći kapacitet koji će omogućiti nova flota, saopštila je aviokompanija.

Ti poslovi će biti mešavina pilota, stjuardesa, radnika na zemlji i tehničara, a verovatno će uključivati i ljude u našem korporativnom sedištu“, rekla je portparol United-a Maddie King.

United ima oko 14.000 zaposlenih u oblasti Čikaga, uključujući 4.000 zaposlenih u sedištu Willis Tower-a i oko 900 zaposlenih u mrežnim operacijama u Arlington Heights-u, rekla je King.

Kompanije nisu otkrile finansijske uslove naloga. United je rekao da može da bira između tri veličina aviona modela 787, koji se kreću od 248 miliona do 338 miliona dolara po avionu, ali avio kompanije rutinski pregovaraju o velikim popustima na porudžbine aviona. United očekuje da će preuzeti nove širokotrupne avione između 2024. i 2032.godine.

United će povući sve svoje avione Boeing 767 iz upotrebe do kraja decenije, saopštila je avio kompanija.

Narudžbina aviona modela 787 je reklamirana kao značajna nadogradnja za United jer želi da poveća svoju međunarodnu uslugu, sa 25% poboljšanja u efikasnosti goriva i nižom emisijom ugljenika po sedištu u poređenju sa modelom 767, saopštila je avio kompanija. Za putnike, 787 avion sa dva prolaza ima veće prozore, LED osvetljenje, visokotehnološke sadržaje i nižu postavku visine kabine za smanjenje mlaznog kašnjenja na dužim letovima.

A United Airlines plane at LaGuardia Airport on Nov. 22, 2022, in New York.

Narudžbina je takođe dobrodošla vest u Boeing-u.

Američki proizvođač aviona se i dalje bori da se oporavi od dva smrtonosna pada 737 Max aviona, nedostataka u proizvodnji na 787 modelu i zastoja u drugim programima, uključujući ugovor o izgradnji dva nova predsednička aviona, Air Force One. Izgubio je više od 21.milijardu dolara od 2019.godine.

737 Max je potpuno prizemljen 2019.godine nakon dva pada u manje od šest meseci. United je kupio 200 aviona 737 Max u junu 2021.godine.

United je mogao da izabere A350, koji je napravio Boeing-ov evropski rival, Airbus. United već ima 45 narudžbina A350, ali ne očekuje da će početi da ih dobijaju do 2030.godine.

Na potpisivanju, izvršni direktor United-a Scott Kirby rekao je da je avio kompanija izabrala Boeing i ponovo povećala porudžbine za 737 Max uprkos nedavnim problemima sa Boeing-om, navodeći dugu istoriju zajedničke saradnje.

Razlog zašto danas stojimo ovde je taj što verujem vama i verujem vašoj kompaniji“, rekao je Kirby u obraćanju zaposenima u Boeing-u.

 

Izvor: Chicagotribune.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0