Novi imigracioni zakon onemogućiće Evropljanima put do zelene karte zaposlenjem!

Novi imigracioni zakon onemogućiće Evropljanima put do zelene karte zaposlenjem!

Danas izlaze rezultati za Green Card lutriju: Evo kako da proverite da li ste je dobili
IMIGRACIONE RACIJE U SRPSKIM KOMPANIJAMA U CIKAGU!
Trampova administracija predlaže uzimanje DNK od imigranata!

Predlog zakona kojim bi se sprečila mogućnost za dobijanje zelene karte na osnovu zapošljavanja, za radnike iz bilo koje druge zemlje osim Indije ili Kine vraća se iduće nedelje dnevni red američkog Senata.

Ako zakon prođe, stručnjaci za imigracionu politiku upozoravaju da bi indijski državljani, kao i mali broj kineskih državljana, u narednih 10 godina, bili jedini strani radnici koji bi mogli da dobiju zelene karte putem zaposlenja. Usvajanje ovog zakona drastično bi otežalo posao američkim kompanijama koje traže talentovane radnike iz drugih zemalja.

U četvrtak je republikanski senator u Juti Mike Lee pokušao da usvoji zakon “Fairness for High-Skilled Immigrants Act”. Međutim, za ovaj zakon je neophodna saglasnost svih senatora, ukoliko se samo jedan protivi glasanju zakon se ne može usvojiti.

Još uvek nije poznato da li senatori iz Ilinoisa podržavaju ili se protive ovom nacrtu zakona.

“Poslodavci iz država koji su tehnološki centri, kao što su Kalifornija i Juta, tradicionalno koriste radnike iz Indije jer imaju više stručnosti u tehnološkoj oblasti,“ izjavila je Tammi Fok-Isicoff, članica odbora Američkog udruženja pravnika za imigraciju.

Svake godine 140.000 zelenih karti se izdaje stranim radnicima u Sjedinjenim Državama koji traže stalno prebivalište putem svog zaposlenja. Prema sadašnjem zakonu, bilo kojoj dražavi je dozvoljeno najviše sedam odsto tog iznosa, što je oko 9.800 zelenih kartona.

COMMENTS

WORDPRESS: 0