UAW štrajk: Stellantis zatvara pogon u Milvokiju?

UAW štrajk: Stellantis zatvara pogon u Milvokiju?

USCIS predstavio novu “E-Verify” stranicu za lakšu proveru radnog statusa imigranata
Najbolja mesta za vikend odmor u okolini Čikaga!
Uživajte u besplatnim letnjim treninzima u Millennium Park

Distribucioni centar Mopar u vlasništvu kompanije Stellantis u Milvokiju bi mogao biti zatvoren prema predlogu ugovora sa sindikatom United Auto Workers (UAW).

U slučaju zatvaranja fabrike, 100 ljudi bi ostalo bez posla.

Mark Stewart, izvršni direktor kompanije Stellantis, izjavio je da postoji predlog za zatvaranje više distribucionih centara, uključujući i taj u Milvokiju. Predlog je napravljen pre nego što je UAW stupio u štrajk.

Stellantis je jedan od tri velika proizvođača automobila i stoji iza brendova Jeep, Ram i Chrysler. Članovi UAW-a stupili su u štrajk u Stellantisovim fabrikama u Toledu, Ohaju, kao i u drugim fabrikama Velike trojke širom zemlje.

Štrajk se nastavlja

Sindikat United Auto Workers (UAW) pojačava pritisak na Veliku Trojku iz Detroita preteći da će proširiti štrajk ukoliko ne bude vidljivog napretka u pregovorima do petka.

Šon Fejn, predsednik UAW-a, izjavio je da će se radnici u nekoliko fabrika pridružiti onima koji već peti dan štrajkuju.

“Nećemo beskonačno čekati dok oni ovo odugovlače… ozbiljni smo,” izjavio je Fejn naglašavaući da je rok do petka u podne.

Tmj4.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0