U vreme krize Američki milijarderi bogatiji za još 282 milijarde dolara

U vreme krize Američki milijarderi bogatiji za još 282 milijarde dolara

Opasno širenje gljivične infekcije širom SAD – Ilinois u vrhu zaraženih država
Zanimljive činjenice o Čikagu koje sigurno niste znali
Čikago: Najbolja mesta gde sa porodicom možete da dočekate Novu godinu

Najbogatiji ljudi u SAD-u u vreme pandemije koronavirusa postaju bogatiji i ako koronavirus gura milione američkih radnika u nezaposlenost i kada se očekuje verovatno najveća ekonomska kriza u modernoj istoriji navodi se u izveštaju.

U prva tri meseca 2020. godine, u vreme kada je panika zahvatila tržišta, 34 od najbogatijih 170 milijardera SAD-a uvećalo je svoje bogatstvo za milione dolara, navodi se u izveštaju Bonanza 2020, koji je Institut za političke studije objavio prošle nedelje. Osmore je povećalo bogatstvo za čak više od milijardu dolara, navodi se u izveštaju.

Istraživanje Forbsa pokazalo je da se bogatstvo američkih milijardera smanjilo sa 3,1 triliona dolara na 2,9 do 18. marta, 2020. godine , ali novi izveštaj o milijarderima Bonanze koji prati bogatstvo milijardera od početka januara do 10. aprila, pokazuje da su milijarderi ipak uvećali svoje bogatstvo u ovoj godini.

U periodu od 23 dana između 18. marta i 10. aprila, u izveštaju se navodi da je bogatstvo milijardera u SAD uvećalo za 282 milijarde dolara, ili 9,5%. U istom periodu 22 miliona Amerikanaca podnelo je zahtev za nezaposlenost.

Osnivač i izvršni direktor Amazona, Jeff Bezos, koji je ujedno i najbogatiji čovek na svetu, najviše je profitirao prema izveštaju Billionaires Bonanza 2020, uvećavajući svoju neto vrednost za 25 milijardi dolara od početka godine.

Izveštaj takođe navodi da su porezi koje plaćaju milijarderi opali za 79% u periodu između 1980. i 2018. godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0