U ovoj američkoj državi plaća se najveći porez na imovinu

U ovoj američkoj državi plaća se najveći porez na imovinu

Međunarodni dan pomfrita obeležava se širom sveta, 13. jula. 
Koliko košta porođaj u Americi bez zdravstvenog osiguranja?
Ove godine bez tradicionalnog vatrometa na Navy Pier-u

Iznos koji Amerikanci plaćaju godišnje na osnovu poreza na imovinu varira na hiljade dolara u zavisnosti od mesta u kojem žive, otkriva analiza Poreske uprave.

U Nju Džersiju, građani plaćaju porez od 8.797 dolara – najviše od svih američkih država. U Alabami, porez na imovinu iznosi samo 646 dolara.

Razlika između država uglavnom se objašnjava različitim cenama nekretnina i stopama poreza na imovinu, koje se kreću od prosečne efektivne stope od 0,32% na Havajima do 2,23% u Nju Džersiju.

Porezi na imovinu čine ukupno 32,2% prihoda države i lokalnih vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj novac služi za finansiranje škola, policije, vatrogasne i hitne medicinske službe kao i za izgradnju puteva.

U državama koje naglašavaju lokalno upravljanje na nivou okruga i opština, računi za porez na imovinu obično su veći. To uključuje Nju Džersi, Njujork i Ilinois.

Porezi na imovinu takođe mogu biti iznenađujuće visoki u državama sa niskim porezima poput Teksasa i Nju Hempšira. Ove države ne naplaćuju porez na lični dohodak, pa se više oslanjaju na prihode od poreza na imovinu za finansiranje državnih usluga.

Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0