U Las Vegasu zasijala sfera vredna 2,3 milijarde dolara

U Las Vegasu zasijala sfera vredna 2,3 milijarde dolara

Inflacija u SAD neznatno usporila, u aprilu rast cena od 8,3 odsto
Šta možete da uradite ukoliko izgubite ili vam ukradu socijalni broj (SSN)
Da li kamiondžije smeju da nose vatreno oružje u kamionu?

Grad greha je domaćin nove atrakcije koja je zaista svetski fenomen.

MSG Sfera je 4. jula po prvi put osvetlila Las Vegas, dajući svetu uvid u ono što se najavljuje kao najveća sferna struktura na svetu.

Ovi vizuelni spektakli su samo najava onoga što će ova lokacija pružiti kada se zvanično otvori kasnije ove godine. Sa troškovima izgradnje od 2,3 milijarde dolara, Sfera je koštala više nego poznate lokacije u Las Vegasu poput Allegiant Stadiona i Bellagia.

MSG Sfera je visoka 366 stopa (111,55 metara) i široka 516 stopa (157,28 metara), čime se smatra najvećom sfernom strukturom na svetu.

Spoljašnjost Sfere ukrašena je sa 1,2 miliona LED dioda veličine hokejaške paklice koje su programirane da prikazuju zadivljujuće dizajne. To je navodno najveći video ekran na svetu.

Unutar Sfere nalazi se navodno najkvalitetniji obavijajući LED ekran na svetu. Takođe, postoji 160.000 zvučnika dizajniranih da svima prisutnima pruže isti kvalitet zvuka.

Unapređujući doživljaj, vibrirajuće stolice i mašine za vetar pružaju gledaocima mogućnost da dožive 4-D efekat. Govoreći o posetiocima, Sfera ima kapacitet od skoro 18.000 ljudi.

MSG Sfera će zvanično otvoriti svoja vrata 29. septembra za prvi od 25 koncerata “U2:UV Achtung Baby Live at Sphere”. Serija koncerata trajaće od kraja septembra do sredine decembra.

Prva dva koncerta su rasprodata. Najjeftinija karta za bilo koji od preostalih 23 koncerta košta 267,88 dolara, prema Sphere-ovom sajtu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0