U Čikagu od danas obavezan dokaz o vakcinaciji za posetu restoranima. Evo kako će se ovo pravilo sprovoditi

U Čikagu od danas obavezan dokaz o vakcinaciji za posetu restoranima. Evo kako će se ovo pravilo sprovoditi

Ovo su Srbi koji su obleželi američku istoriju i kulturu
Da li znate koliko srpskih reči ima u engleskom jeziku?
Srpskih Apolo 7 – Sedam srpskih naučnika koji učestovali u misiji sletanja na mesec

Počevši od ponedeljka, 3. januara sve osobe starije od 5 godina moraće da pokažu dokaz da su u potpunosti vakcinisane protiv COVID-19 da bi večerali u zatvorenom prostoru i posećivali teretane ili prostore za zabavu u kojima se služe hrana ili piće.

Sa virusom koji se brzo menja, teško je reći da li će zahtevanje dokaza o vakcinaciji u barovima i restoranima — kao i u teretanama, stadionima i drugim mestima za zabavu i rekreaciju gde se služe hrana i piće — imati značajnu razliku u ograničavanju širenja varijante omikrona , što je dovelo do porasta novih slučajeva za nekoliko nedelja.

restaurant covid 19 help chicago glasnik

Evo kako će se sprovoditi ovo pravilo

Oni koji žele da večeraju u restoranima i barovima moraju da dostave dokaz o vakcinaciji za svakoga starijeg od 5 godina, plus — i ovo je ključno — identifikaciju sa fotografijom za svakoga od 16 i više godina sa imenom koje odgovara imenu na dokazu o vakcinaciji. Radnici restorana mogu da pokažu negativan rezultat testa umesto dokaza o vakcinaciji, ali gosti ne mogu.

Dokaz o vakcinaciji nije potreban za preuzimanje naloga za poneti ili sedenje napolju.

Grad se obavezao da će nadgledati poštovanje pravila, a restorani koji krše pravilo biće podvrgnuti kaznama i zatvaranju na jedan dan ili potencijalno duže „zbog ekstremnih situacija“, rekao je Migel Kampos, nadzornik istrage usklađenosti poslovanja za Odeljenje za poslovne poslove i zaštitu potrošača, je rekao.

Što se tiče onoga što predstavlja dokaz, originalna kartica će, naravno. Kao i fotokopija kartice, jasna fotografija na vašem telefonu ili digitalna SMART zdravstvena kartica. Kompletna lista, zajedno sa ostalim detaljima, nalazi se na sajtu grada.

COMMENTS

WORDPRESS: 0