U  Čikagu izdato upozorenje o kvalitetu vazduha zbog novih šumskih požara iz Kanade

U Čikagu izdato upozorenje o kvalitetu vazduha zbog novih šumskih požara iz Kanade

Kripto milijarderi u gubitku: Izgubili 110 milijardi dolara za samo godinu dana
Bez REAL ID ovo više nećete moći: Najnovije pravilo za sve američke građane
Kalendar događaja za jul 2022.godine u Čikagu

Izdato je upozorenje o kvalitetu vazduha za celo područje Čikaga koje će ostati na snazi do nedelje, 16. jula. Upozorenje je izdato jer dim od šumskih požara u Kanadi putuje jugoistočno i dospeva u ovo područje.

Za razliku od prethodnog talasa dima koji je zahvatio Čikago krajem juna, ova trenutna grupa dima potiče sa zapada Kanade, gde besne opsežni požari u Britanskoj Kolumbiji.

Očekuje se da će se tokom subote dim pogoršati kvalitet vazduha, a prognozira se da će vrednosti kvaliteta vazduha u nedelju biti nezdrave za osetljive grupe ili čak još gore.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) navodi da će dim biti manje rasprostranjen u južnim delovima područja i u oblastima gde ima padavina.

Tokom perioda kada je kvalitet vazduha “nezdrav za osetljive grupe”, preporučuje se da deca i osobe sa plućnim ili respiratornim problemima ograniče boravak na otvorenom.

Budite informisani i preduzmite neophodne mere opreza kako biste zaštitili svoje zdravlje tokom ovog perioda smanjenog kvaliteta vazduha.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0