U Čikagu izdato upozorenje na kvalitet vazduha pred najavljeni toplotni talas

U Čikagu izdato upozorenje na kvalitet vazduha pred najavljeni toplotni talas

Netfliks će blokirati pretplatnike koji dele svoje lozinke sa drugima
Wells Fargo isplaćuje 2 milijarde dolara odštete. Evo kako da proverite imate li pravo na nadoknadu
IRS najavio najveće povećanje doprinosa za 401(k) planove

Chicago će se suočiti sa ekstremnom vrućinom i vlagom u narednim danima, ali loš kvalitet vazduha takođe može predstavljati dodatni razlog za brigu tokom ovog talasa vrućine.

Prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, proglašen je air quality action day  u saveznoj državi Indiana, dok je u saveznoj državi Illinois proglašen  air pollution action day, a oba će trajati do najmanje ponoći u utorak.

Ove upozoravajuće mere izdate su zbog dima od požara koji stiže iz zapadnog dela Kanade, ali takođe postoji zabrinutost i zbog čestica materije koje će biti povećane zbog upotrebe klima uređaja u domovima i poslovnim prostorima, zbog nadolazećeg talasa vrućine koji će zvanično zahvatiti područje u utorak.

Stanovnici sa respiratornim problemima, kao i deca, pozvani su da ograniče boravak napolju u utorak, dok je ostalima preporučeno da izbegavaju naporne aktivnosti i skrate vreme provedeno na otvorenom.

Dim već utiče na područje, a Kvalitet vazduha indeks u Čikagu iznosi 153, što se smatra “ne-zdravim” nivoom, prema zvaničnim podacima.

Ovi problemi sa kvalitetom vazduha poklapaju se sa dolaskom vrućih i vlažnih uslova ove sedmice, sa osećajem temperature koji će dosegnuti 100 stepeni Farenhajta.

Sreda takođe može doneti potencijalnu opasnost od jakih oluja u čitavom području Čikaga, kao i većem delu država Illinois i Indiana, sa Centrom za predviđanje oluja koji sada klasifikuje region kao “umjereno rizičan” za jake oluje.

Glavne pretnje će najverovatnije biti jak vetar, ali ne isključuje se pojava grada, prema zvaničnicima.

Najviše temperature će verovatno ostati iznad 90 stepeni i u petak, ali postoji šansa za oluje koje bi mogle donekle ublažiti vrućinu.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0