U Čikago za godinu dana stiglo 13 000 ilegalnih imigranata iz Teksasa

U Čikago za godinu dana stiglo 13 000 ilegalnih imigranata iz Teksasa

Srpski arhitekta u Kaliforniji pravi kuće koje same sebe otplaćuju
Velika potražnja za ovim zaposlenima: Bonusi i do 600.000 dolara u narednih 12 godina
Nikola Jokić proglašen za najboljeg centra NBA lige

Od avgusta 2022. godine, više od 13.000 migranata je prevezeno autobusom iz Teksasa u Čikago. Kako se broj migranata koji spavaju u policijskim stanicama i aerodromima u Čikagu nastavlja povećavati, grad se i dalje bori sa pronalaženjem sigurnog i sanitarnog smeštaja za njih.

Iako su privremena skloništa nikla u čitavom gradu, neki stanovnici ne podržavaju ove poteze.

“Potpuno sam besna. Besna!” vikala je Doris Luis na napetom sastanku zajednice u Hyde Parku u sredu. Luis je jedna od mnogih stanovnika Hyde Parka koji su se usprotivili ideji da se otprilike 300 migranata smesti u Lake Shore Hotel već sledeće nedelje.

“Ne znam odakle dolaze”, rekla je Gail Baker, druga stanovnica Hyde Parka. “Ne znam kakve su im namere. Ne znam vremenski okvir. Ne znam da li je ovo privremeno, da li je ovo dugoročno.”

Prema izveštaju Chicago Sun-Times, grad nije odgovorio na zahteve za komentar o tome da li bi to bilo za porodice ili samce, kada bi se otvorilo i koliko bi koštalo.

Više od 13.000 migranata stiglo je u Čikago od avgusta 2022. godine Novi planovi za sklonište dolaze nakon što je grad primio preko 13.500 migranata u protekloj godini iz Teksasa, a 6.500 ih je raspoređeno među 15 trenutno aktivnih skloništa. Oko 1.500 spava na policijskim stanicama i aerodromima, čekajući da se oslobodi prostor u skloništima. Taj broj se udvostručio u proteklom mesecu, što je navelo grad da ponovo koristi policijske stanice koje je ispraznio zbog optužbi za seksualno zlostavljanje između migranata i policijskih službenika.

I očekuje se da će broj dolazaka samo rasti.

Da bi se smestili budući imigranti, Odbor za nekretnine grada odobrio je u ponedeljak kupovinu objekta bivšeg Korpusa marinaca Sjedinjenih Država u North Parku, 3034 W. Foster Ave., kako bi ga pretvorili u privremeno sklonište.

NBC 

COMMENTS

WORDPRESS: 0