Twitter ograničava broj postova koji korisnici mogu videti, navodi Elon Musk

Twitter ograničava broj postova koji korisnici mogu videti, navodi Elon Musk

Očekujte nove gužve i zatvaranje traka na autoputu Kennedy
7 interesantnih činjenica o Čikagu za koje možda niste znali
Grad Čikago će produžiti program pomoći od $500. Evo kako da se prijavite

Izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX, Elon Musk, koji je takođe izvršni predsednik i CTO Twitter-a, izjavio je u subotu da će korisnici ove društvene platforme biti ograničeni u broju postova koje mogu da pročitaju svakog dana. Ova mera je uvedena zbog rasta “ekstremnih nivoa prikupljanja podataka” i “manipulacije sistemom” na ovoj popularnoj platformi.

Musk je putem svog Twitter naloga najavio da će ograničenja biti privremena, ali će verifikovani nalozi imati mogućnost čitanja do 8.000 postova dnevno, dok će neprovereni nalozi biti ograničeni na 800 postova dnevno. Novi neprovereni nalozi će imati ograničenje od 400 postova dnevno.

Kasnije tokom dana, Musk je putem tweet-a saopštio da će granice biti podignute na “10k, 1k & 0,5k“. Ipak, nije precizirao kada će tačno doći do povećanja ograničenja ili ukidanja istih. Musk je dva puta povećao limite u odnosu na prethodne postavke koje je uveo istog dana.

Ova najava od strane Muska usledila je nakon što su hiljade korisnika prijavile probleme prilikom pristupa Twitter-u u subotu, što predstavlja najnoviji prekid rada ove društvene mreže od trenutka kada ju je Musk preuzeo krajem prošle godine.

Mnogi korisnici koji su pokušali da pristupe ili objave sadržaj na Twitter veb stranici ili putem mobilne aplikacije susreli su se sa porukom o grešci “Ograničenje brzine je prekoračeno” ili “Ne mogu da preuzmem tweet-ove”. Prema podacima sa Downdetector-a, više od 7.300 ljudi je prijavilo probleme sa Twitter-om do 11 časova po istočnom vremenu.

Na zahtev za komentar, Twitter je odgovorio automatskom porukom i još uvek nije jasno da li je prekid u radu platforme povezan sa novom politikom ograničenja čitanja postova.

in this photo illustration on 11 June, 2023 in Warsaw, Poland. Meta has exhibited plans for a text-based social media network designed to compete with Twitter. The platform, under development at the moment could allow users to follow accounts they already follow on Instagram, Meta's photo-sharing app and it could also allow users to bring over followers from decentralised platforms like Mastodon. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Osim toga, Twitter je nedavno počeo ograničavati pristup sadržaju korisnicima koji nemaju nalog na ovoj platformi. Prethodno je bilo moguće pregledati javne profile i tweet-ove bez prijavljivanja, ali sada se korisnicima odmah otvara prozor za prijavu.

Musk je putem tweet-a u petak naveo da je neophodno preduzeti “drastične i hitne mere” zbog “EKSTREMNOG” prikupljanja podataka. Dodao je da će ograničenja biti “uskoro otključana“, ali je sadržaj i dalje ostao ograničen od subote popodne.

Ovo nije prvi put da Twitter doživljava tehničke poteškoće poslednjih meseci. U februaru su korisnici bili sprečeni da objavljuju tweet-ove oko 90 minuta nakon što su dobili poruku “Prekoračili ste dnevni limit za slanje tweet-ova”. U martu su korisnici privremeno bili sprečeni da kliknu na linkove ili učitaju slike.

Prethodni prekidi u radu platforme bili su povezani sa izveštajima o zatvaranju centara za podatke i masovnim otpuštanjima na Twitter-u, za koje je Musk tvrdio da su neophodni za finansijsko zdravlje kompanije.

 

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0