Tviterov rival Treds najbrža rastuća platforma: 100 miliona korisnika za pet dana

Tviterov rival Treds najbrža rastuća platforma: 100 miliona korisnika za pet dana

Zdravstvena zaštita za imigrante bez dokumenata – Evo osnovnih informacija o ovoj važnoj temi
Teksas: Sudija blokirao zakon koji bi omogućio hapšenje migranata
Loše vesti za vozače Ilinoisa: Ove godine očekujte novo poskupljenje auto osiguranja

Treds, nova platforma kompanije Meta, došla je do više od 100 miliona registrovanih korisnika u roku od pet dana nakon pokretanja, rekao je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg u ponedeljak.

Time je sa trona najbrže rastuće onlajn platforme skinula ChatGPT, u vlasništvu kompanije OpenAI, koji je do tog broja došao u januaru 2023. – dva meseca posje aktiviranja.

Tviterov rival Treds postavlja rekorde u porastu broja korisnika od kada je ta aplikacija postala dostupna javnosti u sredu, a poznate ličnosti, političari i zvezde se pridružuju platformi koju analitičari vide kao prvu ozbiljnu pretnju Tviteru u vlasništvu Ilona Maska.

To je uglavnom organska potražnja, a još nismo ni uključili mnoge promocije“, rekao je Zakerberg u objavi na Tredsu.

Ipak, Treds se još nije izjednačio sa Tviterom, koji je u julu prošle godine dnevno imao skoro 240 miliona aktivnih korisnika na kojima se može zaraditi novac, što su poslednji takvi podaci koje je kompanija objavila pre Maskovog preuzimanja.

Tviter je na pokretanje Tredsa odgovorio zapretivši tužbom, navodeći da je Meta iskoristila Tviterove poslovne tajne i druge poverljive informacije za izradu aplikacije.

Tu bi tvrdnju, kažu pravni eksperti, moglo biti teško dokazati.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0