Tržište nekretnina okreće se naglavačke: Nova pravila će uticati na sve građane

Tržište nekretnina okreće se naglavačke: Nova pravila će uticati na sve građane

Novi zakon u vezi sa vozačkim dozvolama: Šta bi za građane Ilinoisa značio House Bill 4592
Pogledajte film Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podeljena zemlja” besplatno 7. januara!
Rok za uvođenje REAL ID pomeren za maj 2023. godine. Evo šta to znači za imigrante

Američko tržište nekretnina privuklo je ogromnu medijsku pažnju, jer će se radikalno promeniti za agente nekretnina i verovatno većinu američkih građana.

Era provizija od 6% za agente nekretnina biće završena, ali ove promene će uticati na celokupno tržište.

Nakon godina niskih kamatnih stopa i rastućih cena, tržište nekretnina počinje da se hladi zbog faktora kao što su rast kamatnih stopa, inflacija i nedostatak dostupnih nekretnina. Nedavno je Nacionalno udruženje agenata nekretnina (NAR) bilo kažnjeno za kršenje antitrustovskih zakona, što bi moglo preokrenuti trend rasta cena.

Presudom je ustanovljeno da NAR mora da eliminiše provizije agenata nekretnina, koje obično iznose do 6% od prodajne cene.

To bi moglo dovesti do smanjenja cena nekretnina, kao i do promena u načinu na koji se agenti isplaćuju. Uticaj ovih promena na američke građane biće značajan, posebno za kupce, prodavce i vlasnike kuća, koji će morati da prilagode svoje planove.

Kupci nekretnina: Možda će biti neophodno da smanjite očekivanja ako planirate da kupite kuću. Moraćete da izdvojite više novca za nekretninu nego što biste to uradili pre godinu dana.

Prodavci nekretnina: Možda će biti potrebno da budete strpljivi ako planirate da prodate kuću. Prodaja kuće može potrajati duže nego pre godinu dana i možda ćete morati da smanjite traženu cenu.

Vlasnici kuća: Ako imate kuću, kamatna stopa vašeg hipotekarnog kredita može porasti; stoga, vaše mesečne hipotekarne uplate mogu porasti kao rezultat toga.

lagradaonline.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0