Tramp zabranio sva putovanja iz Evrope u SAD na 30 dana usred pandemije koronavirusa!

Tramp zabranio sva putovanja iz Evrope u SAD na 30 dana usred pandemije koronavirusa!

Deset škola iz Ilinoisa među 50 najboljih srednjih škola u SAD
Najviša zgrada u Čikagu i dalje bez struje
Google plaća 390 miliona dolara odštete zbog praćenja lokacije Amerikanaca

Predsednik Tramp najavio je da će Sjedinjene Države zbog koronavirusa obustaviti sve letove iz Evrope na 30 dana. Restrikcije počinju u petak i ne odnose se na Ujedinjeno Kraljevstvo.

Zvaničnici države Ilinois u sredu su registrovali šest novih slučajeva koronavirusa, čime je ukupan broj u ovoj državi skočio na 25. U međuvremenu, radnik Prudential Plaze u centru Čikaga bio je pozitivan na virus, zbog čega su kompanije u obližnjim zgradama preduzele mere za sprečavanje širenje virusa.

Otkazane su parade za Dan Svetog Patrika u Čikagu, pošto su se slučajevi koronavirusa proširili na područje Čikaga u državi Ilinois.

Broj slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Državama, prema podacima agencije Associated Press, skočio je u sredu na više od 1.000 – od kojih je najmanje 31 bilo sa smrtnim ishodom, izjavio je direktor CDC-a Robert Redfield. U Ilinoisu nije zabeležen smrtni slučaj.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je u sredu da je globalna koronavirusna kriza sada pandemija. Virus je prijavljen u 118 zemalja, a više od 118.000 ljudi je zaraženo, a gotovo 4.300 smrtnih slučajeva evidentirano, prema VHO.

COMMENTS

WORDPRESS: 0