Tri tehnološka giganta znaju kako da nateraju radnike da sami daju otkaz

Tri tehnološka giganta znaju kako da nateraju radnike da sami daju otkaz

Nova zimska oluja doneće u petak sneg i kišu u oblast Čikaga
Tinder: Roditelji i prijatelji će moći da Vam pomognu da odaberete partnera
Zakon o besplatnim školskim obrocima u Ilinoisu usvojen od strane Doma i Senata

Kompanije poput Google-a, Meta (ranije poznate kao Facebook) i Salesforce-a su otpustile hiljade radnika, dok druge kompanije pokušavaju da to urade “tiho”, bez privlačenja pažnje javnosti. Ove taktike, poznate kao “tiho otpuštanje” ili “tiho rezanje”, postaju sve češće, ali su teške za otkrivanje.

Na primer, Dell je naredio svojim zaposlenima da se vrate u kancelariju tri dana u nedelji, bez obzira na to gde žive. Oni koji odluče da rade od kuće suočavaju se s ograničenim mogućnostima napredovanja u karijeri.

Meta je nakon otpuštanja 10.000 zaposlenih uvela strožu reviziju učinka, koja uključuje dve godišnje revizije s fokusom na kategorizaciju zaposlenih kao loših radnika, što rezultira manjim bonusima.

Amazon je odlučio da zaposlenima može biti blokirano napredovanje ako ne provode tri dana nedeljno u kancelariji.

Ove taktike služe tome da se posao učini manje privlačnim, kako bi radnici sami dali otkaz umesto da budu otpušteni. To uključuje lošije uslove, ukidanje benefita, ograničavanje napredovanja u karijeri i stroga pravila za rad od kuće.

Iako tiho otpuštanje može izgledati kao novi fenomen, kompanije su oduvek koristile slične taktike kako bi se rešile viška zaposlenih.

COMMENTS

WORDPRESS: 0