Tri četvrtine SAD prekrivene snegom. Čikago preti da obori rekord u padavinama

Tri četvrtine SAD prekrivene snegom. Čikago preti da obori rekord u padavinama

Nova pravila od ponedeljka : Za ulazak u Ameriku putnici će čekati i do 8 časova
Totalni krah – 9000 trucking kompanija ugašeno od početka godine
USCIS privremeno odustao od odluke da otpusti dve trećine zaposlenih

Milioni ljudi i dalje su bez struje na rekordno niskim temperaturama zbog ledenog talasa koji je zahvatio velike delove Sjedinjenih Država, a raste i broj žrtava nevremena.

Procenjuje se da je 73,2% teritorije Sjedinjenih Država do utorka bilo pokriveno snežnim pokrivačem, prema Nacionalnom operativnom hidrološkom centru za daljinsko očitavanje NOAA. To je najveća zabeležena nacionalna pokrivenost snegom otkako je 12. januara 2011, zabeleženo 70,9%.

U sredu se snežni pokrivač procenio na 71,3% teritorije SAD. Samo su delovi jugoistoka i jugozapada bez snega. Prošlog meseca, samo 31,2% od 48 država bilo je prekriveno snegom.

Trenutno, Čikago ima četvrtu najveću zabeleženu najveću visinu snega tokom zimske sezone, kaže Jake Petar, meteorolog iz kancelarije Nacionalne meteorološke službe u Čikagu. Visina snega meri kombinovanu ukupnu visinu starog i novog snega na zemlji. 21 inč snega izmeren je u utorak na međunarodnom aerodromu O’Hare, službenom gradskom mestu za merenje.


Čikago je na ivici da obori rekord u uzastopnom broju snežnih dana u istoriji grada. U sredu je grad zabeležio deset uzastopnih dana sa snežnim padavinama. To izjednačava rekord u uzastopnim danima sa snegom u gradu, koji je postavljen između 3. i 11. februara 2018. godine, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Ali postoji šansa da bi grad mogao da dostigne 11 dana – ako sneg nastavi da padne u četvrtak.

Da li će grad videti dovoljno da se može smatrati „merljivim snegom“ – 0,1 inča ili više – pre ponoći, ostaje da se vidi.

Izvor: Chicago Tribune 

COMMENTS

WORDPRESS: 0