Trampova nova imigraciona pravila otezace proces dobijanja zelene karte!

Trampova nova imigraciona pravila otezace proces dobijanja zelene karte!

Kako da prijavite dete rodjeno u SAD u matičnu knjigu rođenih i knjigu državljana Republike Srbije
Evo kako izgleda građanski test za dobijanje američkog državljanstva. Testirajte svoje znanje o američkoj istoriji
Lutrija za Zelenu kartu 2025. završava se 7. novembra: Evo kako da se prijavite
[vc_row][vc_column icons_position=”left”][vc_column_text]Trampova administracija zapocela sa jednim od najagresivnijih koraka do sada kako bi ogranicila legalnu imigraciju, uskracujuci zelene karte mnogim migrantima koji koriste Medicaid, markice za hranu, bonove za smestaj ili druge oblike javne pomoci, saopstili su u ponedeljak zvanicnici.

Savezni zakon vec zahteva od onih koji zele da postanu stalni stanovnici i steknu pravni status da dokazu da nece biti teret za „ javni trosak Sjedinjenih Drzava “, a novi propisi detaljno objasnjavaju siri spektar programa koji bi mogli diskvalifikovati imigrante u njihovom procesu.

To je deo drasticnog remonta nacionalnog imigracionog sistema koji Trampova administracija pokusava da uspostavi. Iako je velika paznja usredsredjena na napore predsednika Donalda Trampa na suzbijanje ilegalne imigracije, nova promena usmerena je na ljude koji su legalno usli u SAD i koji traze stalni status. Cilj novih pravila je da se formira sistem koji je fokusiran na vestine imigranata umesto na ponovno ujedinjenje porodica.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row hide_bg_image_on_tablet=”” hide_bg_image_on_mobile=”” css=”.vc_custom_1565635873749{padding-top: 2em !important;padding-bottom: 2em !important;}”][vc_column icons_position=”left”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=bSjJ73OVki4″ css=”.vc_custom_1565635988545{padding-top: 2em !important;padding-bottom: 2em !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column icons_position=”left”][vc_column_text]Americka sluzba za drzavljanstvo i imigraciju (USCIS) sada ce koristiti i javnu pomoc zajedno sa drugim faktorima kao sto su obrazovanje, prihod domacinstva i zdravlje kako bi odredili da li ce imigrantu dodeliti legalni status.

Pravila stupaju na snagu polovinom oktobra. Ne odnose se na americke drzavljane, cak i ako je americki drzavljanin povezan sa imigrantom koji aplicira za zelenu kartu.

Prema novim pravilima, Odeljenje za unutrasnju bezbednost (Homeland Security) redefinisalo je javnu pomoc kada neko prima javne beneficije duze od 12 meseci u roku od 36 meseci. Ako neko ima dve beneficije, racuna se kao dva meseca. A definicija je prosirena i na Medicaid, pomoc prilikom smestaja i obveznice za hranu.
Svi koji budu aplicirali za zelenu kartu morace da dostave svoje poreske obrasce za prethodne tri godine. Ako imigranti imaju privatno zdravstveno osiguranje, to ce biti jedan od faktora koji ce raditi u njihovu korist.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

COMMENTS

WORDPRESS: 0