Trampova administracija predlaže uzimanje DNK od imigranata!

Trampova administracija predlaže uzimanje DNK od imigranata!

Saznajte kako i kada će se vršiti isplata pomoći zbog koronavirusa
Usvojena “The Welcoming City ” uredba. Čikaška policija više ne sarađuje sa ICE-om
Može li se putovati sa zelenom kartom – ali bez pasoša?

Trampova administracija u ponedeljak predložila je uzimanje uzoraka DNK od imigranata koje su pritvorile američke vlasti, što je izazvalo zabrinutost zbog zaštite privatnosti posebno za azilante i počinioce manjih prekršaja čiji će genetski podaci ići u bazu podataka FBI.

Predlog novog pravila predstavlja najnoviju inicijativu administracije predsednika Donalda Trampa za smanjenje legalne i ilegalne imigracije, što je najvažnije pitanje u kampanji za ponovne izbore 2020. godine.

Pravilo predlaže prikupljanje uzoraka DNK od bilo kojeg imigranta, „pritvorenog pod vlašću Sjedinjenih Država“, uključujući one koji su ilegalno prešli granicu ili imaju neki manji prekršaj. Zvaničnici Trampove administracije tvrde da žele da na snagu vrate pravilo u koje je suspendovalo Ministarstvo za unutrašnju sigurnost za vreme mandata bivšeg predsednika Baraka Obame i koja je usvojeno prema zakonu koji je Kongres doneo 2005. godine.

Pored toga, prikupljanje DNK moglo bi pomoći u otkrivanju prevara i rešavanju raznih krivičnih dela, rekao je Trampov pomoćnik za imigraciju, Stephen Miller. Tramp je dugo vezao svoju oštru anti-imigracionu politiku za borbom protiv kriminala, iako je više studija pokazalo da imigranti počine manje zločina od američkih državljana.

COMMENTS

WORDPRESS: 0