Tramp uskoro potpisuje ukidanje radnih i studentskih viza do kraja godine

Tramp uskoro potpisuje ukidanje radnih i studentskih viza do kraja godine

SAD: Članovi porodica dobili većinu “zelenih karti” na osnovu zaposlenja tokom 2022.
IMIGRACIONE RACIJE U SRPSKIM KOMPANIJAMA U CIKAGU!
Veliki zaostatak USCIS-a: Skoro 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

Ekonomska kriza izazvana pandemijom koronavirusa ostavila je bez posla više od 45 miliona Amerikanaca. Republikanski senatori i konzervativci povećavaju pritisak na predsednika Trumpa da proširi ograničenja imigracije u SAD usred teške ekonomske situacije – posebno apelujući na Trampa da ograniči broj privremenih radnika koji dolaze u SAD. Republikanski predstavnici, Lance Gooden, Matt Gaetz, Paul Gosar, Mo Brooks, i Louie Gohmer napisali su pismo predsedniku SAD sa zahtevom da privremeno suspenduje radne vize za radnike iz inostranstva sve dok se kriza ne smiri.

Kako prenosi Fox News očekuje se da će predsednik Trump usvojiti njihov zahtev i da će u narednim danima potpisati produženje ograničenja imigracije kao odgovor na ekonomski pad. Ovom naredbom će se kako se navodi, suspendovati brojni vizni programi za radnike.

Tramp je u aprilu potpisao naredbu kojom se suspenduju neki oblici imigracije, zbog “uticaja stranih radnika na tržište rada Sjedinjenih Država, posebno u okruženju visoke domaće nezaposlenosti, kao jedan od razloga za ograničenje naveo je i pritiske na sistem zdravstvene zaštite.

Ovom naredbom su na 60 dana suspendovani izdavanje zelenih karata za imigrante koji su trenutno van Sjedinjenih Država i nemaju važeću imigrantsku vizu.

Osobe koje se već nalaze u SAD neće biti obuhvaćene ovim restrikcijama

Koje će vize biti obuhvaćene ovim restrikcijama?

Naredba bi bila usmerena na H-1B vize, koje su namenjene kvalifikovanim radnicima, kao što su zaposleni u tehnološkoj industriji, kao i L-1 vize, namenjene rukovodiocima koji rade za velike korporacije.

Očekuje se da će izvršna naredba suspendovati i H-2B vize za sezonske radnike kao što su hotelski i građevinski radnici i vize J-1, koje su namenjene studentima, profesorima i drugim kulturnim programima i programima razmene studenata. Navodi se da bi naredba važila do kraja godine a neće se odnositi na osobe koje se već nalaze u Sjedinjenim Državama.

Izvor: Fox News

COMMENTS

WORDPRESS: 0