Tramp: Tri milijarde dolara godišnje za očuvanje nacionalnih parkova i šuma

Tramp: Tri milijarde dolara godišnje za očuvanje nacionalnih parkova i šuma

Amerikancima će od 2025. biti potrebne vize da uđu u Evropu
Evo koliko biste novca imali da ste uložili $1.000 u McDonald’s pre 10 godina
3 univerziteta u Ilinoisu rangirana među najboljim američkim koledžima

Predsednik SAD Donald Tramp 4. avgusta je potpisao zakon na osnovu kojeg će godišnje biti izdvajane gotovo tri milijarde dolara za projekte očuvanja životne sredine, rekreaciju u prirodi i održavanje nacionalnih parkova i drugog državnog zemljišta u SAD.

Kongres SAD usvojio je taj predlog zakona ubedljivom većinom.

Tramp je rekao da “nije bilo ničeg sličnog” od mandata američkog predsednika s početka 20. veka Teodora Ruzvelta, koji je uspostavio zaštitu mnogih nacionalnih parkova, šuma i spomenika prirode, javlja agencija Asošijejted pres.

Zakon koji je potpisao Tramp, predvidja izdvajanje oko 900 miliona dolara godišnje za fond za zaštitu životne sredine, duplo više nego sada, i još 1,9 milijardi dolara godišnje za unapredjenje nacionalnih parkova i šuma i zaštite divljih životinja.

Pristalice novog zakona navode da je to najznačajniji pravni akt o očuvanju životne sredine u gotovo pola veka, javlja AP.

Oni dodaju da će zahvaljujući novom zakonu biti stvoreno najmanje 100.000 radnih mesta, potrebnih za obnovu nacionalnih parkova, popravku turističkih staza i šumskih sistema.

Protivnici kritikuju da predviđeni novac nije dovoljan za izostale radove na održavanju površina u vlasništvu federalne vlasti, procenjene na 20 milijardi dolara.

Izvor: Slobodna Evropa

COMMENTS

WORDPRESS: 0