Tramp šalje agente granične policije u Čikago!

Tramp šalje agente granične policije u Čikago!

Propustili ste svoj intervju za zelenu kartu? Evo šta možete da uradite
USCIS – Veći broj imigranata moći će do druge zelene karte bez intervjua
Želite da radite van Amerike sa zelenom kartom? Evo šta morate da znate

Imigrantske zajednice u Čikagu su u stanju pripravnosti nakon vesti da će Trampova administracija poslati agente granične policije (Border Patrol) u ​​gradove, među kojima je i Čikago, tzv “sanctuary cities” kako bi privodili nedokumentovane imigrante.

Čikago je jedan od mnogobrojnih gradova širom zemlje, koji je utočište velikom broju imigranata i izbeglica.

Sa druge strane administracija predsednika Trampa kaže da je Čikago utočište ilegalnih stranaca.

U subotu je grupa volontera izašla na ulice Čikaga kako bi stanovnike obavestila da uprkos predsednikovom planu da policijske jedinice sa južne granice prebaci u Čikago ne moraju da žive u strahu.

Nedokumetnovanim stanovnicima objašnjeno je da ne moraju otvarati vrata osim ako osoba koja kuca ima nalog.

Gradskoj policiji i gradskim radnicima sugerisano je da ne sarađuju sa imigracionim službenicima i agentima granične policije ukoliko oni pokušavaju da pronađu ilegalna imigrante.

„Želimo da osiguramo da se ljudi osećaju zaštićenima, da znaju svoja prava“, rekao je jedan od volontera. Byron Sigcho-Lopez. “Dakle, idemo od vrata do vrata kako bismo bili sigurni da znaju da je naš grad bezbedno mesto za njih, i da ćemo nastaviti da ih štitimo.”

Očekuje se da će timovi agenata granične policije iz pogranične regije biti poslat u najmanje devet gradova širom zemlje, od Njujorka na Istočnoj obali pa do San Franciska na zapadu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0