Tramp obustavio pregovore o novom paketu pomoći do završetka izbora

Tramp obustavio pregovore o novom paketu pomoći do završetka izbora

Pojedine američke države ponovo uvode uredbe za obavezno nošenje maski
Amazon na sudu zbog učlanjenja kupaca u Prime bez njihovog pristanka
Srpsko kolo ispred Bele kuće u Vašingtonu

Predsednik SAD Donald Tramp zaustavio je pregovore sa članovima Kongresa iz Demokratske stranke o novom paketu pomoći za saniranje ekonomskih poosledica koronavirusa do posle izbore, čak i dok raste broj slučajeva Kovida 19 u većem delu zemlje pre sezone gripa.

“Naložio sam svojim predstavnicima da zaustave pregovore do nakon izbora kada ćemo, odmah nakon što pobedim, usvojiti veliki zakon o podsticaju ekonomije usredsređen na Amerikance koji marljivo rade i mala preduzeća”, tvitovao je Tramp.

Nakon što je Tramp otkazao pregovore, vrednost akcija na Volstritu je naglo pala.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi ocenila je da Trampova odluka pokazuje da nije spreman da porazi virus.

“Predsednik Tramp je danas ponovo pokazao svoje pravo lice: sebe je stavio na prvo mesto na uštrb zemlje, uz saučesništvo republikanskih članova Kongresa”, navela je Pelosi u saopštenju.

Šef američkih Federalnih rezervi Džerom Pauel prethodno je rekao na jednoj poslovnoj konferenciji da je rast američke ekonomije “daleko od toga da bude okončan”, posle pada zbog pandemije koronavirusa.

Neuspeh SAD da pruže dalju pomoć “dovešće do slabog oporavka i stvoriti nepotrebne probleme za domaćinstva i biznise”, upozorio je Pauel.

Pelosi i sekretar za finansije Stiven Mnučin su tokom protekle nedelje bili u stalnom kontaktu dok su pokušavali da smanje jaz između demokrratskog predloga da se za borbu protiv pandemije izdvoji 2,2 hiljade milijardi dolara i zahteva administracije da ta cifra bude 1,6 hiljadu milijardi.

Međutim, bilo je neizvesno da li bi većina republikanaca u Senatu glasala za bilo koji predlog.

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0