Tramp objavio plan “Otvaranja SAD u 3 faze”

Tramp objavio plan “Otvaranja SAD u 3 faze”

Koronavirus u Čikagu: Zatvorene škole, 14 novih slučajeva
Teslin rival BYD lansirao super-brzo električno vozilo, cena 234.000 dolara
Ilon Mask izazvao “rat” na tržištu električnih automobila

Dok se korona virus i dalje širi SAD-om, predsednik Donald Trump je guvernerima saveznih država dao smernice o ponovnom pokretanju državnih ekonomija u narednom periodu i ukidanju restrikcija koje su nametnute zbog suzbijanja pandemije.

BBC javlja da je Trump pojasnio da će “Otvaranje Amerike” biti realizovano u tri faze.

Planirano je da države mogu ući u prvu fazu tek nakon što ispune glavni uslov, a to je pad broja novozaraženih u periodu od 14 dana. Pre otvaranja država, bolnice bi morale imati čvrste programe testiranja, pri čemu se misli i na testiranje zdravstvenih radnika na antitela.

U ovoj fazi je navedeno i to da bi se trebalo izbegavati okupljanje u grupama i izbegavanje ne toliko bitnih putovanja. Navedeno je i to da veliki prostori poput restorana i sportskih terena mogu biti u funkciji, ali po strogim kriterijima socijalne udaljenosti.

Ukoliko broj zaraženih korona virusom nije porastao u prvoj fazi, onda će u drugoj biti dozvoljena putovanja, a otvaraju se škole i kampovi za mlade, kao i barovi, uz obavezan veći prostor između osoba.

Treća faza će već podrazumevati određeni povratak normalnom životu, međutim, biće obavezno održavanje socijalne distance.

Donald Tramp je ovakve korake opravdao rečima da i Amerika, ali i njeno stanovništvo žele biti otvoreni te da ovakve trenutne zabrane nisu konačno rešenje.

“Dugotrajna zatvorenost zapravo ugrožava javno zdravlje. Već je došlo do porasta u zloupotrebi droga i alkohola, povećan je rizik od srčanih bolesti, a i mentalno zdravlje je ugroženo. Kada se započnu navedene faze, zdravi građani će se moći vratiti na posao kako to uslovi dozvoljavaju, a ostali će ostajati kući uz poštovanje svih mera”, zaključio je Trump.

COMMENTS

WORDPRESS: 0