Tramp najavio zabranu prodaje elektronskih cigareta!

Tramp najavio zabranu prodaje elektronskih cigareta!

U Čikagu uspešno održana druga konferencija balkanskih biznisa (Foto+Video)
Tropska šuma: Brookfield Zoo ulaže 66 miliona dolara u novo stanište za životinje
9 neverovatnih činjenica o Čikagu za koje niste znali

Trampova administracija pokušaće da zabrani prodaju elektronskih cigareta, izjavio je predsjednik Tramp tokom sastanka u ovalnoj kancelariji o e-cigaretama. To je potez koji ima za cilj da odvrati decu od prihvatanja navike pušenja.

Gospodin Trump je u sredu neočekivano pozvao novinare u Ovalnu kancelariju na sastanak o e-cigaretama. Sastanak nije bio u njegovom javnom rasporedu, rekao je da želi da roditelji znaju da njegova administracija pažljivo posmartra e-cigarete. U poslednje vreme ovi proizvodi su povezani sa brojnim bolestima pluća i smrtnim slučajevima.

Nešto ranije San Francisko je postao prvi grad u SAD koji je zabranio elektronske cigarete, dok se ne utvrdi kako utiču na zdravlje. Prodaja je zabranjena u prodavnicama, ali i preko interneta, pa je i poručivanje iz nekog drugog grada nelegalno.

Aktivisti koji su za ukidanje elektronskih cigareta kažu da proizvođači elektronskih cigareta prave cigarete s ukusima, kako bi privukli mlade ljude. Oni koji su protiv elektronskih cigareta kažu da pored istraživanja oko toga koliko su štetne, mogu da navedu mlade da počnu da puše „obične” cigarete.

Svake godine Američka administracija za hranu i lekove (FDA) daje smernice proizvođačima kako da provere svoje proizvode do 2021. godine. Rok za proveru je prvenstveno bio avgust 2018. godine, ali je FDA onda odlučila da su potrebno duže pripreme.

Prema američkom Centru za bolesti i prevenciju, broj tinejdžera koji je probao nikotin povećao se za 36 odsto, što potvrđuje činjenica i da se povećala kupovina električnih cigareta.

Prema federalnom zakonu, osobe od 18 godina mogu da kupe duvan, ali u nekim zemljama starosna granica je 21.

COMMENTS

WORDPRESS: 0