Tramp najavio vakcinu za COVID do sredine oktobra, CDC za proleće 2021.

Tramp najavio vakcinu za COVID do sredine oktobra, CDC za proleće 2021.

Ove promene su neophodne pre registracije vozila iz Amerike u Srbiji
Čikago: Vodič za vatromete za doček Nove godine
Patrijarh Porfirije u Čikagu sa predstavnicima crkve i dijaspore

Predsednik SAD, Donald Tramp najavio je u sredu da bi sigurna i efikasna vakcina protiv koronavirusa mogla biti spremna već sledećeg meseca i u masovnoj distribuciji ubrzo nakon tog. Tramp je direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti nazvao „zbunjenim“ u projektovanju dužeg vremenskog okvira.

Tramp se takođe nije složio sa dr. Robertom Redfieldom oko efikasnosti zaštitnih maski – koje predsednik preporučuje, ali ih gotovo nikada ne nosi – i rekao je da je telefonirao Redfieldu da bi mu to rekao.

Ranije tokom dana, CDC je poslao svih 50 država „priručnik“ za besplatnu distribuciju vakcine svim Amerikancima kada se pokaže da je bezbedna i efikasna – što još uvek nije slučaj. Redfield je na kongresnom saslušanju rekao da će zdravstveni radnici, osobe koje su na prvoj linija odbrane od virusa i drugi sa visokim rizikom prvi dobiti vakcinu, možda u januaru ili čak kasnije ove godine, ali je malo verovatno da će biti dostupna šire, pre kasnog proleća ili leta.

Posle Trampovih komentara, zvaničnici CDC-a rekli su u sredu uveče da je direktor mislio da odgovara na pitanje o tome kada bi vakcinacija svih Amerikanaca mogla biti završena.

Što se tiče vakcinisanja Amerikanaca, Tramp je u sredu rekao: „Mislimo da možemo početi negde u oktobru.“ Jedan od njegovih nedavno savetnika, dr Skot Atlas, rekao je da bi čak 700 miliona doza moglo biti dostupno do kraja marta.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0