Tradicionalna Novogodišnja jelka biće postavljena u Milenijum parku, ove godine bez klizališta

Tradicionalna Novogodišnja jelka biće postavljena u Milenijum parku, ove godine bez klizališta

Nova pravila za dobijanje CDL dozvole stupaju na snagu danas. Obuka će koštati znatno više i trajaće duže nego ranije
Norwegian Cruise Line otkazao na desetine putovanja za 2025. godinu
Da li Vam je i kada potreban REAL ID? Evo kako da ga nabavite

Već 107. godinu zaredom, jedan od zimskih simbola Čikaga, novogodišnja jelka biće postavljena u Milenijumskom parku, ali bez klizališta, najavljuju iz grada.

Gradonačelnica Lori Lightfoot i čikaško Odeljenje za kulturna pitanja i posebne događaje izjavili su u petak da će 45-stopa visoka božićna jelka biti postavljena 19. novembra i da ostaće u parku do 7. januara.

„Uprkos istorijskim izazovima tokom pandemije COVID-19, neprestano smo pronalazili izvodljiva rešenja na svakom koraku koja podržavaju naše porodice, štite naše zajednice i ujedinjuju nas tokom ovog trenutka bez presedana“, rekla je Lightfoot.

Zbog pandemije COVID-19, neće biti ceremonije paljenja jelke za javnost, ali će stanovnici Čikaga moći da prisustvuju virtuelnom događaju u 18:30. 19. novembra na kanalu YouTube.com/ChicagoDCASE.

Novogodišnja jelka se može videti u Millennium Parku sa avenije Michigan i ulice Washington. Park je otvoren svakodnevno od 8 a.m. do 9 a.m. dnevno za grupe od 10 ljudi ili manje, potrebne su maske i socijalno distanciranje.

Zvaničnici su najavili da klizalište Millennium Park McCormick Tribune neće biti otvoreno ove zimske sezone.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0