Top 5 razloga za deportaciju iz Amerike!

Top 5 razloga za deportaciju iz Amerike!

“Zelena karta”: Otkrivamo kako je nastala i zašto je nekada bila bele boje
Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?
Intervju više neće biti potreban za ove američke vize

Možete biti deportovani iz širokog spektra razloga. Možda ćete primetiti da konstantno živite pod stresom dok razmišljate o tome šta bi trebalo, a šta ne, i o tome kako te radnje mogu uticati na vaš status.

Ne morate biti pod stresom zbog ovoga svakog dana. Samo treba da znate zašto se deportacija dešava i šta možete da uradite da je izbegnete. U nastavku je pet najčešćih razloga za početak koje morate znati.

#1 Učestvovanje u zločinu

Ne vodi svaki pojedinačni zločin do deportacije, ali morate biti oprezni sa radnjama koje preuzimate. Zbog vašeg statusa, kršenje zakona bi moglo imati mnogo veće posledice za vas nego za građanine Amerike.

#2 Kršenje uslova vize

Najčešći način na koji se to dešava je kada neko prekorači svoju vizu. Morate da produžite ili ažurirate svoju vizu kako biste odražavali vašu trenutnu situaciju. Ako ste uhvaćeni u prekoračenju, apsolutno možete biti deportovani.

#3 Preseljenje na novu adresu bez prethodnog obaveštenja vlade

Obično imate 10 dana da kažete vladi ako se preselite. Moraju imati vašu najnoviju adresu u evidenciji. Preseljenje je samo po sebi u redu i neće promeniti vaš status, ali taj potez ne možete držati u tajnosti, jer oni mogu pretpostaviti da pokušvate da prekoračite svoju vizu ili na drugi način ilegalno boravite na teritoriji Amerike.

#4 Dobijanje beneficija na koje nemate pravo

Američki građani dobijaju pogodnosti koje vlasnici zelene karte i drugi ne umeju da koriste. Uvek budite sigurni da koristite samo odgovarajuće pogodnosti koje su vam dostupne. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju da postanu građani.

#5 Kršenje određenih zakona o imigraciji

Imigranti moraju da poštuju dodatne zakone i propise, a kršenje zakona može dovesti do deportacije. Na primer, možete dobiti zelenu kartu ako ste u braku. Međutim, ako je taj brak prevara samo da biste dobili zelenu kartu, vlada vas može deprotovati nakon otkrića prevare.

 

Izvor: Immiglawus.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0