Top 5 najboljih muzeja u Čikagu!

Top 5 najboljih muzeja u Čikagu!

Dokumentarni film “Teslin narod” 16. februara na američkom javnom servisu PBS
Evo zbog čega Amerika danas slavi dva praznika,“Kolumbov dan” i “Dan domorodačkih naroda”
GO CHICAGO CARD – Jedna kartica za 25 atrakcija!

Nije bitno da li ste turista koji posećuje Čikago za vikend ili živite ovde i tražite nešto zanimljivo u vaše slobodno vreme, muzeji u Čikagu su jedna od stvari koju ne možete propustiti. Postoji obilje institucija svetske klase širom grada, uključujući kolekcije posvećene savremenoj umetnosti, istoriji i nauci. U roku od nekoliko časova možete prošetati kroz kolekciju srednjovekovnih oklopa Instituta za umetnost, uhvatiti projekciju u kupolastom teatru Adler Planetarijuma i probiti se kroz zbunjujući lavirint u Muzeju nauke i industrije. Naučite nešto novo dok se zabavljate u nekim od najzanimljivijih muzeja u Čikagu.

 

Art Institute of Chicago

Umetnički institut u Čikagu je jedan od najpoznatijih gradskih kulturnih objekata. Ćuva ga legendarni par bronzanih lavova, koji se nalaze na velikim stepenicama koje vode do ulaza. U unutrašnjosti se nalazi vise od 300.000 umetničkih dela izloženih u prostranom kompleksu galerija i hala. Muzejska postavka je jako obimna i pravi je uspeh ako za jedan dan uspete da obiđete i pogledate vise od 1% izloženih dela.

Museum of Science and Industry

Ako volite eksponate sa interaktivnim zvonima i zviždaljkama, onda je ovaj muzej pravo mesto za vas. Lociran u zgradi koja je prvobitno sagrađena za svetsku izložbu 1893. godine, fokus muzeja je širok, sa stalnim postavkama koje uključuju popularni stakleni lavirint u izložbi “Brojevi u prirodi”, istraživanje vremenske prognoze “Science Storms”, plus stari eksponati: obnovljena nemačka podmornica U-505, simulirani rudnik uglja i čikaške ulice, iz perioda 1910. godine.

 

Museum of Contemporary Art

Dom jedne od najvećih kolekcija umetnosti nastale posle 1950-ih, Muzej savremene umetnosti najpoznatiji je po tome što prezentuje velike izložbene eksponate, uključujući retrospektivu instalacije Doris Salcedo i šareni prikaz dela japanskog umetnika Takashija Murakamija. Serija Chicago Works predstavlja muzejske radove lokalnih umetnika, a robusni program izvođačke umetnosti donosi uzbudljivu akciju na pozornici MCA-e.

The Field Museum

Osnovan za smeštaj bioloških i antropoloških zbirki koje su sakupljene za Svetsku izlozbu 1893. godine, ovaj ogromni muzej prirodne istorije još uvek ih ima više od 30 stalnih izložbi koje se prostiru na površini 30.000 kvadratnih metara. Unutar stalnih izložbi, možete se diviti se drevnim artefaktima iz kraljevske egipatske grobnice, prošetati se kroz dvorane dragulja i žada ili se opustiti u kineskoj kamenoj bašti u dvorani Cirus Tang u Kini.

 

Adler Planetarium

Adler Planetarijuma, dom istraživača svetske klase u prvi plan ističe putovanje kroz vreme i prostor u kupolastom Sky Teatru, koji projektuje filmove u “najvišoj mogućoj rezoluciji i kvalitetu”. Teme su poznati i nepoznati univerzum i kako su se ljudi bavili njime kroz istoriju. Obnovljena izlozba „Misija Mesec“ omogućava posetiocima da vide kapsulu Gemini 12 i saznaju više o prvim danima svemirske trke.

COMMENTS

WORDPRESS: 0