TOP 5 lokacija za život u Čikagu

TOP 5 lokacija za život u Čikagu

Grad Čikago poklanja 5000 bicikala! Evo kako da se prijavite
U Las Vegasu se gradi neverovatna “MSG SFERA” vredna 2.2 milijarde dolara
Najnovije poskupljenje: I u novoj godini Netflix će podići cene pretplata

Čikago je uzbudljiv, glamurozan, kosmopolitski, dinamičan grad koji se neprestano menja i koji vam nikada neće dosaditi. Čikago ima mnogo više toga da ponudi od hladnog vremena, vetra i transportne industrije, tu su prelepi parkovi, muzeji i umetničke četvrti, kao veliki izbor hrane iz različitih delova sveta.

Renomirani internet portal niche.com objavio je listu najboljih lokacija za život u Čikagu. U okviru rangiranja korišćeni su različiti parametri kao što su cene stanovanja, kvalitet škola, stepen kriminala, nivo obrazovanja stanovnika itd. Čikago Glasnik donosi vam top 5 lokacija po izboru ovog internet portala.
Printers Row Chicago Glasnik

PRINTERS ROW

Printers Row je naselje koje se nalazi južno od centra Čikaga, u delu poznatom kao Loop. Mnoge od zgrada u ovoj oblasti koristile su kompanije za štampanje i izdavaštvo. Danas su ove zgrade uglavnom pretvorene u stambene jedinice, sa izuzetkom jedne komercijalne štamparije. Printers Row je dragulj Čikaga- oaza okružena gužvom i vrevom gradskog života. Ovo prelepo stambeno naselje je samo nekoliko koraka udaljeno od gradske trgovačke i poslovne četvrti.

Trenutna prosečna vrednost stana u Pritners Rowu-u iznosi 261,895 dolara, dok su troškovi iznajmljivanja stana 1.450 dolara mesečno.

greektown chicago glasnik

GREEKTOWN

Greektown je nekada bio dom grčke imigrantske zajednice u Čikagu i ovo kulturno nasleđe predstavlja sastavni deo naselja. Ukoliko volite zivahne grčke taverne, restorane i tradicionalne poslastičarnice ovo je mesto za vas. Greektown je jedan od delova Čikaga sa najnizom stopom kriminala.
Trenutna prosečna vrednost stana u Greektownu-u iznosi 356,777 dolara, dok su troškovi iznajmljivanja stana 2,155 dolara mesečno.

lakeview chicago glasnik

LAKE VIEW

Lake View obuhvata manja susedna naselja Sheridan Station Corridor, Northhalsted, Southport Corridor, Wrigleyville, and Wrigley Plaza. Kupovina, restorani i svakodnevna zabava glavna su obeležja ovog dela grada. Lakeview je važan deo grada kada su u pitanju zdravlje i medicina i predstavlja dom za nekoliko bolnica i drugih srodnih institucija.
Trenutna prosečna vrednost stana u Lake View-u iznosi 410,186 dolara, dok su troškovi iznajmljivanja stana 1,484 dolara mesečno.

west loop chicago glasnik

WEST LOOP

Lociran u samom centru Čikaga, živeti ovde znači poštovanje prema umetnosti, kulturi i biti uvek u trendu. Ako tražite barove, restorane i dešavanja tokom čitave godine ovo je mesto gde želite da budete. Većina gradskih atrakcije vam je dostupna kroz par minuta hoda. Dobra vest je da će većina vaših prijatelja dolaziti ka vama. Trenutna prosečna vrednost stana u West Loop – u iznosi 351,691 dolara, dok su troškovi iznajmljivanja stana 1,849 dolara mesečno.

Egdewater Chicago Glasnik

EDGEWATER

Želite da pomerite od svega, ali da jos uvek sve možete obići vozom onda je Edgewater pravo naselje za vas. Lak pristup crvenoj liniji i jezeru, kao i veliki izbor restorana koji mogu da zadovolje bilo čiji ukus.
Trenutna prosečna vrednost stana u West Loop – u iznosi 240,766 dolara, dok su troškovi iznajmljivanja stana 1,038 dolara mesečno.

COMMENTS

WORDPRESS: 0