Top 20 najplaćenijih poslova u Čikagu

Top 20 najplaćenijih poslova u Čikagu

Netflix korak bliže kontroli naloga: Deljenje naloga uskoro postaje prošlost u Americi
Čikago botanička bašta: Evo kojim danima je ulaz slobodan
Elon Mask i eksperti za tehnologiju traže pauzu u razvoju veštačke inteligencije

Tražite visoko plaćen posao u Čikagu? Započnite svoju karijeru sada tako što ćete se prijaviti za najbolje plaćene poslove u Čikagu

Čikago, Ilinois, ima društveni bruto proizvod po glavi stanovnika od 65.407 dolara. On se rangira ispod mnogih drugih gradskih područja u Sjedinjenim Državama u smislu DBP-a, ali Vetroviti grad i dalj eima tržište rada u procvatu. U stvari, nedavno je opisan kao najbolji u poslednjih 25 godina.

Ako ste zainteresovani da pronađete posao u Čikagu, postoji mnogo opcija koje možete izabrati. Ovo uključuje niz visoko plaćenih poslova koji će vam omogućiti da udobno živite u ovom skupom gradu.

Bez obzira da li razmišljate o promeni karijere ili pravite planove za svoju budućnost, ovaj vodič će vam pomoći. On predstavlja najbolje plaćene poslove u Čikagu, najplaćenije industrije u Čikagu i najplaćenije poslove u Čikagu za nove diplomce. Takođe ćete pronaći listu najboljih diploma na kojima ćete raditi kako bi vam pomogli da se kvalifikujete za ove poslove.

Koja se plata u Čikagu smatra veoma dobrom?

Troškovi života u Čikagu su takođe prilično visoki. Ovo je posebno tačno kada to uporedite sa troškovima života u ostatku Ilinoisa (čak i glavnom gradu države, Springfildu).

Na primer, potrošačke cene su u Čikagu 26,31% više nego u Springfildu, a cene zakupa su veće za 135,8%. Cene restorana u Čikagu su 22,8% više nego u Springfildu, a cene namirnica su 25% više.

Imajući ove informacije na umu, sa sigurnošću se može reći da biste morali da zarađujete više od 118.000 dolara godišnje da biste se smatrali bogatim u Čikagu. Što se vaša plata približava 200.000 dolara godišnje, veća je verovatnoća da ćete upasti u kategoriju bogatih i uživati u višem nivou udobnosti dok živite u ovom gradu.

Koja je najplaćenija pozicija u Čikagu?

Sada kada znate više o tome šta treba da zaradite u Čikagu da biste se smatrali bogatim, hajde da pređemo na konkretne poslove koji će vam pomoći da se približite toj plati.

Mnogi od najplaćenijih poslova u Čikagu su u oblasti zdravstva, uključujući najplaćeniju poziciju broj jedan u gradu: hirurga.

Hirurzi zarađuju prosečnu platu od 255.580 dolara godišnje, što je više nego dvostruko od srednje plate u Čikagu. Čak i hirurzi na početnim nivoima uživaju ovde platu veću od prosečne, od 142.420 dolara godišnje, što je i dalje mnogo više od onoga što zarađuje prosečan stanovnik Čikaga.

Ako vam karijera hirurga nije privlačna, ne brinite. Još uvek možete dobro zaraditi za život u Čikagu, dok radite u raznim drugim sferama. U nastavku je navedeno 20 najplaćenijih poslova u Čikagu, rangiranih od najniže do najviše plate:

 • Marketing menadžer: prosečna plata: 122.250 dolara godišnje
 • Generalni i operativni menadžer: prosečna plata: 122.360 dolara godišnje
 • Fizičar: prosečna plata: 123.950 dolara godišnje
 • Nuklearni inženjer: prosečna plata: 125.450 dolara godišnje
 • Menadžer prodaje: prosečna plata: 128.010 dolara godišnje
 • Opšti stomatolozi: prosečna plata: 128.810 dolara godišnje
 • Advokat: prosečna plata: 129.220 dolara godišnje
 • Finansijski menadžer: prosečna plata: 132.170 dolara godišnje
 • Menadžer računarskih i informacionih sistema: prosečna plata: 132.570 dolara godišnje
 • Opšti pedijatar: prosečna plata: 141.320 dolara godišnje
 • Anesteziolog: prosečna plata: 148.460 dolara godišnje
 • Nasatvnici prava posle srednje škole: prosečna plata: 149.420 dolara godišnje
 • Psihijatar: prosečna plata: 152.080 dolara godišnje
 • Opšti internista: prosečna plata: 172.640 dolara godišnje
 • Drugi lekar: prosečna plata: 173.810 dolara godišnje
 • Pedijatar: prosečna plata: 177.480 dolara godišnje
 • Porodični lekar i lekar opšte prakse: prosečna plata: 182.930 dolara godišnje
 • Glavni izvršni direktor: prosečna plata: 188.500 dolara godišnje
 • Akušer i ginekolog: prosečna plata: 211.500 dolara godišnje
 • Hirurg: prosečna plata: 255.580 dolara godišnje

Top 5 najplaćenijih industrija u Čikagu

Ako želite da dobijete jedan od najbolje plaćenih poslova u Čikagu, uključujući jednu od pozicija n alisti u prethodnom odeljku, takođe je važno da znate o najplaćenijim industrijama u ovom gradu.

U nastavku je objašnjeno 5 najplaćenijih industrija u Čikagu, zajedno sa informacijama o 3 najbolja posla u svakoj oblasti i kako će izgledati za posao verovatno izgledati u budućnosti:

#1 Zdravstvena nega

Kao što je sada slučaj u mnogim delovima Sjedinjenih Država, zdravstvena industrija cveta i lako je jedna od najplaćenijih industrija u Americi. Nije važno da li ste medicinska sestra, lekar ili hirurg. Karijera u zdravstvu jedna je od najboljih opcija za one koji žele da zarađuju visoku platu i uživaju u velikoj sigurnosti posla.

3 najbolja posla:

 • Hirurg: prosečna plata: 255.580 dolara
 • Akušer i ginekolog: prosečna plata: 211.500 dolara
 • Porodični lekar i lekar opšte prakse: prosečna plata: 182.930 dolara

Izgledi za posao: Izgledi za posao za nekoga u zdravstvenoj industriji su veoma obećavajući. Trenutno posotji velika potražnja za zdravstvenim radnicima svih vrsta, što znači da nećete imati problema da pronađete visoko plaćen posao u Čikagu sve dok ste kvalifikovani. Čak i oni koji nemaju mnogo iskustva verovatno se mogu brzo zaposliti jer je potražnja tako velika.

#2 Poslovna administracija

Čikago je glavni gradski grad u Sjedinjenim Državama, što znači da postoji tona preduzeća koja posluju iz njega. Ovo uključuje velike korporacije kao što su Boeing, McDonald’s i Motorola. Industrija poslovne administracije je veoma velika i profitabilna u Čikagu, i postoji mnogo poslova u ovoj oblasti dostupno za one koji su zainteresovani.

3 najbolja posla:

 • Glavni izvšršni direktor: prosečna plata: 188.500 dolara godišnje
 • Finansijski menadžer: prosečna plata: 132.170 dolara godišnje
 • Menadžer prodaje: prosečna plata: 128.010 dolara godišnje

Izgledi za posao: Izgledi za posao za one koji žele da rade u poslovnom menadžmentu ili na poziciji prodaje su veoma obećavajući u Čikagu. Postoji mnogo preduzeća koja posluju van ovog grada, od malih i srednjih preduzeća do velikih korporacija. To znači da postoji mnogo poslova dostupnih za ljude svih pozadina i nova iskustva, uključujući nedavno diplomce i one koji su novi u poslovnom svetu.

#3 Informacione tehnologije

Sektor informacionih tehnologija je jedna od najbrže rastućih industrija u Sjedinjenim Državama, a Čikago nije izuzetak. Postoji mnogo visoko plaćenih poslov adostupnih u ovoj oblasti, uključujući različite liderske i upravljačke pozicije. Za one koji su zainteresovani za računare, dizajn softvera i druge aspekte tehnološkog sveta, karijera u informacionoj tehnologiji je opcija koja se visoko plaća i nagrađuje.

3 najbolja posla:

 • Menadžer računarskih i informacionih sistema: prosečna plata: 132.570 dolara godišnje
 • Arhitekta računarske mreže: prosečna plata: 113.780 dolara godišnje
 • Programer sistemskog softvera: prosečna plata: 104.880 dolara godišnje

Izgledi za posao: Za one koji su zainteresovani za kompjutersko programiranje, razvoj softvera, sajber bezbednost ili bilo koji drugi posao u industriji informacionih tehnologija, izgledi za posao izgledaju veoma dobro u Čikagu. Ovde je dostupno mnogo poslova u raznim kompanijama, od velikih korporacija do malih start-up-ova, tako da postoji mnogo mogućnosti da se ovde nađe posao u ovoj oblasti.

#4 Inženjering

Inženjerska industrija je još jedna visoko plaćena industrija u Čikagu i širom Sjedinjenih Država. Od nuklearnog inženjeringa do elektrotehnike, ovde je dostupno mnogo inženjerskih pozicija koje se dobro plaćaju i pružaju veliku sigurnost posla.

3 najbolja posla:

 • Nuklearni inženjer: prosečna plata: 125.450 dolara godišnje
 • Vazdušni inženjer: prosečna plata: 104.390 dolara godišnje
 • Inženjer materijala: prosečna plata: 104.140 dolara godišnje

Izgledi za posao: U Čikagu i drugim delovima Sjedinjenih Država uvek postoji velika potražnja za inženjerskim profesionalcima. Zbog ove velike potražnje, izgledi za posao izgledaju sjajno za one sa diplomama inženjera i iskustvom. Takođe je vredno napomenuti da je početna plata za inženjere svih vrsta takođe prilično visoka (iako je ispod prosečne plate u Čikagu). To znači da možete početi da zarađujete dobru platu odmah nako diplomiranja, što ovu industriju čini odličnom industrijom za probijanje kao nedavno diplomirani.

#5 Pravo

Oni koji rade u pravnoj industriji takođe mogu zaraditi veoam visok život u Čikagu i širom Sjedinjenih Država. Bilo da ste advokat, sudija ili instruktor prava, postoji mnogo mogućnosti za pravne stručnjake da zarade visoku platu u oblasti Čikaga.

3 najbolja posla:

 • Nastavnik prava srednje škole: prosečna plata: 149.420 dolara godišnje
 • Advokat: prosečna plata: 129.220 dolara godišnje
 • Sudija za administrativno pravo: prosečna plata: 110.910 dolara godišnje

Izgledi za posao: Pravna industrija u Americi je trenutno veoma konkurentna i mnogi diplomci su otkrili da je teško naći posao odmah nakon što završe školu.

Ove informacije mogu odvratiti neke ljude koji razmišljaju o advokatskoj karijeri, jer može proći neko vreme pre nego što se zaposle i počnu da zarađuju za život. Međutim, za one koji su strastveni u vezi sa zakonom, vredi odvojiti vreme i pronaći posao koji mu odgovara.

Top 5 najplaćenijih poslova u Čikagu za diplomce

U većini profesija, potrebno je nekoliko godina napornog rada i posvećenosti pre nego što počnete da zarađujete visoku platu. Dobra vest je, međutim, da u Čikagu ima i dosta visoko plaćenih poslova koji obezbeđuju dobru platu od samog početka.

Ako ste student zainteresovan za učenje o najplaćenijim poslovima u Čikagu za sveže diplomce, ova lista je za vas. Evo 5 sjajnih poslova, i svi oni dolaze sa obećavajućim početnim platama i puno prostora za rast:

#1 Hirurg

Karijera hirurga, čak i onog koji je tek završio školu, lako je jedan od najplaćenijih poslova za nove diplomce u Čikagu. Zapamtite, čak i hirurzi na početku karijere zarađuju više od 140.000 dolara godišnje, što nije ništa na šta možete da okrenete glavu tek tako.

Naravno, potrebno je dosta vremena da se postane hirurg (12-13 godina nakon srednje škole), tako da će biti potrebno vreme da diplomirate i počnete da zarađujete svoju platu. Ovo je jedan od razloga zašto hirurzi zarađuju toliko novca. Oni ulažu mnogo vremena u razvoj svojih veština i zaslužuju da budu nadoknađeni za taj trud.

Međutim, kada završite sa školom, bićete na dobrom putu da dobro živite i otplatite svoj studentski dug.

#2 Nuklearni inženjer

Od svih visoko plaćenih inženjerskih pozicija u Čiakgu, karijera nukelarnog inženjera ima jednu od najvećih početnih plata, preko 87.000 dolara godišnje.

Nuklearni inženjeri su odgovorni za istraživanje i razvoj procesa, sistema i instrumenata koji im omogućavaju da koriste nuklearnu energiju i zračenje. Oni pronalaze razne medicinske i industrijske upotrebe za nuklearnu energiju.

Da biste postali nuklearni inženjer, morate imati diplomu iz nuklearnog inženjeringa ili srodnu oblast. Neki nastavljaju da steknu master diplome, ali diploma je dovoljna da vam pomogne da započnete svoju karijeru. Ovo je dobra vest za one koji žele da zarade dobru platu u Čikagu, ali ne žele da provedu više od jedne decenije u školi pre nego što to urade.

#3 Farmaceut

Farmaceuti takođe mogu zaraditi visoku platu u Čikagu odmah po završetku škole. Prosečna početna plata za farmaceuta preko 74.000 dolara godišnje. Jednom kada rade na terenu nekoliko godina, mogu zaraditi mnogo više – preko 114.000 dolara godišnje.

Farmaceuti su odgovorni za popunjavanje recepata i savetovanje pacijenata koji posećuju apoteke. Potrebno je od 4 do 8 godina da postanete farmaceut, u zavisnosti od toga da li prvo steknete diplom uili idete direktno u ubrzani program.

Ovaj put karijere nije toliko dugotrajan kao neke druge medicinske karijere, ali je i dalje zahtevan i zahteva strpljenje i visok nivo veštine. Ako ste voljni da uložite vreme i trud, možete imati veoma unosnu karijeru odmah nakon diplomiranja.

#4 Fizičar

Ako imate strast za naukom i želite da zaradite dobru platu odmah nakon diplomiranja, karijera fizičara je dobra za nastavak karijere. Prosečna početna plata za fizičara je preko 81.000 dolara, a oni mogu da napreduju do plate od preko 123.000 dolara uz vreme i posvećenost.

Fizičari su odgovorni za planiranje i sprovođenje naučnih eksperimenata kako bi testirali različite teorije i otkrili nova svojstva materije i energije. Neki fizičari proučavaju interakcije između materije i energije, a drugi (naime, teorijski fizičari) proučavaju apstraktnije koncepte poput prirode vremena i porekla univerzuma.

Da biste postali fizičar, biće vam potrebna bar diploma fizike. Međutim, mnogi fizičari sa najvećom zaradom imaju i magistraturi ili doktorat, što im pruža više mogućnosti da nađu posao u laboratorijama i na univerzitetima.

#6 Akušer i ginekolog

Karijera akušera i ginekologa je još jedna visoko plaćena medicinska karijera. Ovaj posao obezbeđuje veoamo izdašnu platu odmah nakon škole, sa osnovicom od 74.560 dolara godišnje i prosečnom platom od preko 211.000 dolara.

Logično je da ginekolozi zarađuju visoku platu odmah nakon škole jer rade veoma važan posao. Neguju žene tokom trudnoće i neposredno nakon porođaja. Takođe propisuju kontrolu rađanja, vrše preglede i vode žene kroz menopauzu.

Potrebno je dosta vremena da postanete ginekolog, počevši od četvorogodišnje diplome, 4 godine medicinske škole i 3-7 godina stažiranja i boravka. Međutim, kada završite školovanje i diplomate, možete zaraditi mnogo više od mnogo drugih medicinskih stručnjak aod lekara opšte prakse do pedijatra.

Koji stepen se najviše isplati u Čikagu?

Ako želite da povećate svoje šanse da dobijete jedan od najbolje plaćenih poslova u Čikagu, moraćete da se usredsredite na svoje obrazovanje i steknete diplomu koja vas kvalifikuje za te pozicije. Donja tabela navodi neke od najboljih diploma koje treba razmotriti u Čikagu, kao i potencijalnu platu koju možete zaraditi kada steknete jedan od ovih stepena:

Tip diplome

Potencijalna plata
Medicina

255.580 godina godišnje

Poslovni menadžment

188.500 godina godišnje
Inženjering

125.450 dolara godišnje

Fizika

123.950 dolara godišnje
Farmacija

114.110 dolara godišnje

 

Naravno, ove potencijalne plate su samo procene koje će vam pružiti neke smernice dok počnete da planirate budućnost.

Ne postoji garancija da će, kada diplomirate, ovo biti plata koju ćete zaraditi nakon sticanja jednog od ovih stepena. Međutim, imaćete mnogo veće šanse da zaradite visoku platu ako steknete diplomu u visoko plaćenoj oblasti sa velikm potražnjom kao što su medicina, inženjering itd.

 

Izvor: Grabjobs.co

COMMENTS

WORDPRESS: 0