Top 15 državnih poslova u Americi sa najboljim beneficijama

Top 15 državnih poslova u Americi sa najboljim beneficijama

Bajdenova administracija ukida ograničenja za hapšenje imigranata
Otkrivamo: Evo zbog čega je imigraciona policija posetila srpske kompanije u Čikagu?!
USCIS pustio u rad novi vebsajt. Evo šta je sve promenjeno.

Tražite li državni posao koji će vam doneti stabilnost i određene beneficije? Ako tražite, evo 15 predloga za državne poslove sa odličnim beneficijama i prednostima koje možete naći samo u državnom sektoru.
Globalna pandemija izazvana virusom COVID-19 je uticala na mnoge ekonomije. Jedna od najvećih posledica novonastale situacije jeste velika stopa nezaposlenosti. Upravo zbog ovoga mnogi traže poslove koji nude sigurnost radnog mesta, beneficije i dobru platu. Jedan od takvih poslova se može naći upravo u državnom sektoru.
Prema navodima Američke kancelarije za upravljanje kadrovima, prosečni državni službenik zarađuje gotovo 85.000 dolara godišnje. Ovi zaposleni su u širokom spektru oblasti poput medicine, prava, financija i nauke.
Pre nego što krenemo sa listom radnih mesta u javnom sektoru, hajde da pogledamo razloge za i protiv karijere u državnom sektoru.
Razlozi ZA rad u javnom sektoru:

Zakon o dodeli pomoći u borbi sa koronavirusom u nalazi se u finalnoj fazi u Kongresu SAD miami glasnik

Sigurnost radnog mesta

Za mnoge, sigurnost radnog mesta je najvažniji razlog. Svi žele biti sigurni da mogu platiti svoje račune svakog meseca i da neće prolaziti kroz stresne situacije zbog nedostatka istog. Jedan od najvažnijih razloga zašto je posao u javnom sektoru poželjan jeste sigurnost radnog mesta.
Upoređivanjem sa radnicima koji rade u privatnom sektoru, zaposleni u javnom imaju mnogo manje šanse da budu otpušteni. Studije su pokazale da radnici u privatnom sektoru imaju tri puta veće šanse da izgube svoje radno mesto nego državni radnici.
Za razliku od kompanija koje mogu prestati sa poslovanjem, Vlada nikada neće ostati bez posla. Njena uloga je da pruža usluge ljudima. Dakle, njihovi zaposleni će uvek biti potrebni kako bi vršili potrebne usluge.

Fleksibilnost

Većina državnih službenika radi najviše 40 sati nedeljno.
To im nudi priliku da održe izvrsnu ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Istovremeno se podstiču fleksibilni rasporedi rada, kao i rad od kuće.

Beneficije

U većini slučajeva državni poslovi nude više koristi u poređenju sa privatnim sektorom. Te beneficije mogu isključivati bolji plan zdravstvene zaštite sa nižim troškovima ili dobar penzioni paket. Zaposleni u javnom sektoru mogu čak i da se odluče za prevremenu penziju i ipak dobiju sve beneficije.
Kad je reč o zdravstvenim prednostima, Savezni program zdravstvenih naknada (FHBP) ima širok izbor planova zdravstvene zaštite za američke poslodavce. Većina zdravstvenih planova nudi značajne beneficije za penzionere u poređenju sa mnogim privatnim medicinskim planovima.

Slobodno vreme

Tokom svoje karijere, zaposleni koji rade za saveznu, državnu ili lokalnu vladu dobijaju oko godinu i po dana dodatng vremena plaćenih praznika i odmora u poređenju sa zaposlenima u privatnom sektoru.
To znači da se državnim službenicima daje dovoljno vremena da napune baterije van radnog vremena i samim tim bolje funkcionišu, vodeći računa o svom mentalnom zdravlju.
Prema tome, javni sektor nije toliko strog kao privatni kada je u pitanju slobodno vreme. Ako postoje državni (ili savezni) praznici, oni se u potpunosti poštuju.

Razlozi PROTIV rada u javnom sektoru:

Rad u javnom sektoru ima i svoje mane. One mogu biti:

Niže plate

Vladini službenici su obično manje plaćeni od svojih kolega u privatnom sektoru. Zbog toga mnogi državni službenici ponekad prelaze u privatni sektor, gde za isti posao možete zaraditi dvostruko veću platu.

Male šanse za rast plate

Vlada takođe ima niži potencijal za povećanje zarade u poređenju sa onima u privatnom sektoru. Čak i kada Vlada poveća platu, to će se retko podudarati sa stopom inflacije, kamoli preko nje.
Ako želite da zaradite povećanje plate veće od inflacije, često ćete se naći u situaciji da aplicirate za druga radna mesta u okviru javnog sektora.

Male šanse za napredovanje

Proces unapređenja u javnom sektoru može biti težak. Na primer, ako radite kao advokat u okviru Vlade, ne možete biti unapređeni da postanete partner. Oni jednostavno nemaju tu mogućnost. Stoga ćete, kao državni službenik, morati da žrtvujete neke mogućnosti unapređenja.

Minimalna kontrola

U Vladi ima mnogo birokratije. Zaposleni imaju malo slobode da donose odluku. Bez obzira da li se donosi o velikoj ili maloj odluci, možete očekivati da će proći dugotrajan postupak odobravanaj pre nego što vaša ideja može biti primenjena.

 

Lista 15 državnih poslova koje možete razmotriti:

Postoji generalno mišljenje da su poslovi u privatnom sektoru unosniji u poređenju sa poslovima u javnom sektoru. Međutim, to nije uvek slučaj. Postoje neki unosni državni poslovi koji dolaze sa puno pogodnosti. Pogledajmo top 15 državnih poslova koje treba razmotriti.

⦁ Astronom/svemirski naučnik

Unosan posao u okviru Vlade možete dobiti radeći za NASA-u, Nacionalnu fondaciju za nauku ili druge vladine agencije. Posao astronoma je jedan od najunosnijih kome je prosečna godišnja zarada u iznosu od 141.981 dolara.Posao zahteva diplomu inženjera, fizike, matematike ili drugih srodnih nauka. Astronomi koji rade za saveznu vladu zarađuju više i imaju prosečnu platu od 162.000 dolara godišnje.

⦁ Revizor

Kao revizor, vaša uloga je da izvršite detaljne finansijske revizije i osigurate da se svi ogranci vlade pridržavaju vladinih politika i propisa.
Da biste radili kao državni revizor, trebaće vam diploma iz računovodstva. Magistratura ili doktorak mogu biti potrebni za više nivoe. Plata državnog revizora se kreće od 57.510 dolara do 117.191 dolara godišnje, u zavisnosti od ocene, uloga i odgovornosti.

⦁ Hemičar

Kao hemičar, vaša uloga je da sprovodite labaratorijske eksperimente, kvalitativnu i kvantitativnu hemijsku analizu kako biste utvrdili da li u hrani ima zagađivača. Neki hemičari su obučeni za forenzička istraživanja i mogu raditi u agencijama poput tajne službe.
Da biste radili kao hemičar, biće vam potrebna diploma iz hemije i drugih srodnih oblasti. Plata hemičara se kreće od 54.757 dolara do 128.920 dolara godišnje, u zavisnosti od odgovornosti.

⦁ Građevinski inženjer

Kao građevinski inženjer, vaša uloga je da planirate, dizajnirate i nadgledate izgradnju objekta i njihovo održavanje.
Ovaj posao zahteva diplomu inženjera ili magistraturu, sa značajnim radovima u građevinarstvu. Plata građevinskog inženjera se kreće od 57.510 dolara do 136.926 dolara godišnje, u zavisnosti od lokacije i odgovornosti.

10 Najboljih poslova u Americi koje možete raditi od kuće miami glasnik

⦁ Kompjuterski naučnik (informatičar)

Kao informatičar, vaša uloga može biti da dizajnirate, razvijete i testirate softver na nivou sistema koji se koristi u vojsci, vazduhoplovstvu i drugim oblastima.
Za ovaj posao je potrebna diploma iz računarstva. Plata informatičara se kreće od 61.642 dolara do 166.500 dolara.

⦁ Matematičar / statističar

Kao statističar ili matematičar, vaša uloga je da sprovodite analizu podataka i da identifikujete trendove. Razne vladine agencije angažuju statističare, uključujući FBI i Službu za inspekciju bezbednosti hrane. U FBI-u statističari često rade kao specijalni agenti u različitim delovima sveta.
Da biste radili za ove agencije kao statističar, trebaće vam diploma iz matematike ili statistike.
Od vas će se možda zahtevati da prođete dodatnu obuku za rad u agencijama kao što je FBI. Međutim, nagrade su zgodne, jer najplaćeniji radnici na ovim pozicijama zarađuju oko 241.600 dolara.

⦁ Glavni inženjer

Uloga glavnog inženjera je da nadgleda američka istraživačka plovila u agencijama poput Nacionalne uprave za okeane i atmosferu. Da biste radili na ovoj poziciji, trebaće vam diploma iz brodskog inženjeringa, elektrotehnike ili mašinstva.
Ovo je jedan od najtraženijih državnih poslova. Poslednjih godina je angažovano samo 20 glavnih inženjera savezne Vlade, sa maksimalnom platom od 161.000 dolara.

⦁ Administrator patenta

Uloga administratora patenata je da nadgleda pronalaske. Zaposleni se bave složenom papirologijom, obrađuju i popunjavaju prijave za patente. Oni takođe rade na tome da osiguraju poštovanje zakona o patentima i sprovođenje pravnih pretraga.
Da biste radili kao patentni administrator, potrebna vam je diploma saveznog administratora patenata, gde možete zaraditi maksimalnu platu od 187.000 dolara.

aerodrom u majamiju miami glasnik

⦁ Kontrolor letenja

Uloga kontrolora letenja je da obezbedi bezbedan prolazak aviona.
Kako biste radili na ovoj poziciji, biće vam potrebna diploma fakulteta koji je odobrila Savezna uprava za vazduhoplovstvo. Ovaj posao plaća prosečnu platu od 124.570 dolara.

⦁ Ekonomista

Kao ekonomista, vaša uloga je da izvršite kvantitativnu i kvalitativnu analizu podataka kako biste utvrdili ekonomske uslove.
Za ovaj posao je potrebna diploma ekonomije, statistike ili matematike. Plata ekonomiste se kreće od 51.166 dolara pa sve do 166.500 dolara godišnje.

⦁ Medicinska sestra

Uloga medicinske sestre je da trijažira pacijente, proceni njihove zdravstvene probleme i sprovodi planove nege.
Da biste radili kao medicinska sestra, potrebna vam je diploma ili master u programu koji se odnosi na negu. Medicinska sestra zarađuje između 38.524 i 59.600 dolara godišnje.

⦁ Službenik za ljudske resurse

Uloga stručnjaka za ljudske resurse je da obezbedi nesmetano zapošljavanje i raspoređivanje državnih službenika. Oni mogu da se nose sa zadacima koji su povezani sa odnosima sa zaposlenima, naknadama, beneficijama i obukom.
Da biste radili na ovom radnom mestu, biće vam potrebna diploma iz oblasti poput ljudskih resursa, psihologije ili poslovanja. Plata se kreće između 42.246 i 152.325 dolara, u zavisnosti od odgovornosti i lokacije.

⦁ Sudija upravnog prava

Kao sudija za upravno pravo, vaša uloga je da obrađujete razne tužbe protiv programa vladinih agencija kao što su administracija socijalnog osiguranaj Medicare i Medicaid.
Ovi poslovi zahtevaju da budete registrovani i licencirani kao advokat sa najmanje sedam godina prakse. Najviše plaćene administrativne sudije zarađuju oko 172.000 dolara godišnje.

⦁ Lekar

Vladini lekari se bave različitim poljima medicinske nege kao što su hirurgija, kardiologija, onkologija, hematologija i još mnogo toga.
Da biste radili na ovom radnom mestu, biće vam potrebna diploma iz akreditovane medicinske škole. Takođe ćete morati dobiti sertifikat Odbora. Lekari zarađuju platu koja se kreće od 130.000 pa sve do 320.000 dolara godišnje.

⦁ Program menadžer

Kao menadžer programa, radićete u raznim vladinim odeljenjima poput odeljenja za energetiku i Američke carine i zaštite granica. Vaš cilj je nadgledanje različitih projekata i osiguravanje njihovog uspešnog završetka.
Da biste radili na ovom radnom mestu, trebaće vam diploma i iskustvo u upravljanju projektima. Najviša zarada menadžera programa je oko 170.680 dolara godišnje.

Zaključak

Rad u javnom sektoru ima reputaciju poslova sa niskim platama i slabim mogućnostima za napredovanje. Kao i u svim drugim poljima, biće ono koliko se vi potrudite da bude. Možete zaraditi stotine hiljada dolara radeći za Vladu ili možete biti zadovoljni srednjom platom i odličnim pogodnostima.
Percepcija se polako menja, gde se javni sektor sada smatra stabilnim i sigurnim poslodavcem. Oni nude izvrsne pogodnosti i nude dovoljno prostora za rast.
Uz odgovarajuće veštine možete pronaći dobro plaćeni državni posao koji se verovatno plaća bolje od većine korporativnih poslova.

Izvor: theladders 

COMMENTS

WORDPRESS: 0