Top 10 najpopularnijih i najprodavanijih modela automobila u Americi

Top 10 najpopularnijih i najprodavanijih modela automobila u Americi

Čikago u samom vrhu liste gradova iz kojih se Amerikanci iseljavaju
Najveća organizacija vozača kamiona zatražila pomoć od Trampa!
Predstavaljeno do sada nepoznato pismo slavnog srpskog naučnika Nikole Tesle

Amerikanci obožavaju automobile. Prema istraživanju koje je sproveo Experian, prosečno domaćinstvo u Sjedinjenim Državama ima dva automobila, dok 35% njih u svom posedu ima čak tri vozila. Kompanija Edmunds Data prikupila podatke najpopularnijim, odnosno najprodavanijim automobili u svakoj državi u 2019.godini i obradila ih. Vozila uključena u skup podataka su isključuvo registracije za fizička lica i ne uključuju prodaju u zakup ili registracije državnih organa. Chicago Glasnik vam donosi rezultate ovog istraživanja i trenutno najpopularnije automobile u Americi.

 

  1. Ford F – series

Ford F-150 je bio najprodavaniji kamionet (i auto) u Sjedinjenim Državama više od 40 godina. Takođe je jedino vozilo koje je portal Edmunds.com razbio čekićem za svoj YouTube video.

  1. Chevrolet Silverado

Prvi Chevy kamionet iz 1918.godine je bio bez klupe pa su kupci moraju da stavljaju svoju. Srećom, današnji Chevrolet Silverado dolazi sa svim što vam treba u kamionetu pune veličine!

 

  1. Ram 1500/2500/3500

Ime Ram se jedino pojavilo na pick-up kamionetu 1981.godine čineći Ram 1500 jedinstvenim. Ovaj automobil je udoban i sposoban za odličnu vožnju. Takođe je nagrađivan kao najbolje ocenjen kamionet u 2019.i 2020.godini.

  1. Toyota RAV4

Toyota RAV4 je najprodavaniji putnički auto koji nije kamionet i odgovoran je za prevazilaženje opsesije SUV vozilima. Skraćenica RAV znači „Vozilo za rekreativne aktivnosti“ (Recreational Activity Vehicle).

  1. Honda CR-V

Kada je izašla marka ovog automobila, predstavnici Honde su izjavili da ime CR-V znači „udobno vozilo za tumaranje“ (Comfortable Runabout Vehicle). Nakon 25 godina na tržištu, ne možemo a da se ne složimo: CR-V zaista jeste udobno porodično tumaralo!

  1. Honda Civic

Honda Civic je auto zbog koga je Honda postala deo porodice. Sa višestrukim izgledima i stilovima karoserije i motora, Civic ima posebnu vrstu privlačnosti što ga decenijama drži pri vrhu liste najprodavanijih automobila.

 

  1. Chevrolet Equinox

2020 Chevrolet Equinox

Chevrolet Equinox je izašao 2005.godine što ga čini najmlađim vozilom na ovoj listi. Takođe je jedini, pored velikih kamioneta, koji nudi dizel motor.

  1. Toyota Camry

Korporacija Toyota je započela proizvodnju tekstilnih razboja. Ovih dana, Toyota Camry vrši drugačiju vrstu tkanja i ovo je jedino ime na ovoj listi koje se takmičilo u NASCAR-u.

  1. Honda Accord

Honda Accord je prvo strano vozilo proizvedeno u Sjedinjenim Državama i više od 10.5 miliona ih je napravljeno ovde od otvaranja prve fabrike u Ohaju, 1982.godine.

  1. Toyota Corolla

Sa više od 44 miliona prodatih Corolla širom sveta tokom 50 godina proizvodnje, Toyota Corolla je najprodavaniji automobil u istoriji.

Izvor: Edmunds.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0