Top 10 destinacija na Balkanu koje treba da posetite ove godine

Top 10 destinacija na Balkanu koje treba da posetite ove godine

Ovo su 25 najboljih nacionalnih parkova u Americi
12 najpopularnijih turističkih atrakcija u Ilinoisu
19 najboljih mesta u Americi za odmor tokom jula

Balkan se proteže na nekoliko zemalja, koje se mogu pohvaliti neverovatnom prirodom, planinama, obalom i istorijskim gradovima. Odabrali smo deset destinacija koje su nam ovog leta privukle pažnju.

Pogledajte listu i podelite svoje mišljenje sa nama!

10. Skadarsko jezero, Podgorica, Crna Gora
Nalazi se u blizini glavnog grada Crne Gore, gde možete odsesti u nekom od hotela u Podgorici. Smatra se nacionalnim blagom, jezero se može pohvaliti širokom raznolikošću divljih životinja, uključujući i veliki broj ptica. Štaviše, slikovito okruženje i samo jezero čine ga atrakcijom. Stoga su ovde krstarenje i promatranje ptica najpopularnije aktivnosti.

mokra gora chicago glasnik

 

9. Mokra Gora, Srbija

Mokra Gora leži u zagrljaju tri planine -Šargana, Zlatibora i Tare, a kroz nju protiču tri reke: Beli i Crni Rzav i Kamešina. Pored prirodne lepote u kojoj ćete uživati obavezno je posetiti turističku atrakciju, staru prugu uskog koloseka, Šargansku osmicu koja ide 300m uzbrdo i formira savršenu osmicu. I naravno ne možete proći a da ne svratite na Mećavnik, etno selo sagrađeno u lokalnom etno stilu, pruža jedinstvenu atmosferu i uživanje u prirodi.

8. Planine Šar, Makedonija
Planinski lanac se prostire na nekoliko balkanskih zemalja. A u Makedoniji se nalazi jedno od najboljih mesta za planinarenje. Razni vrhovi, zelene doline i alpska jezera stvaraju predivan krajolik, koji se može istražiti na dnevnom putovanju kao i na višednevnom putovanju.

7. Maramures, Rumunija
Istorijski region je pravo mesto za nekoliko dana turneje. Posetioci će biti okruženi živopisnim pejzažem, malim selima autentične drvene arhitekture i bujnim šumama. Pokušajte uhvatiti parni voz uskog koloseka iz Viseu de Sus, koji prolazi kroz neverovatne predele.

6. Gamzigrad, Srbija
Rodni grad rimskog cara Gaja Valerija Maksimijana, koji je kasnije sagradio palatu, privlači svojim impresivnim istorijskim nasleđem. Lokalitet je otvoren od aprila do novembra, a možete koristiti usluge specijalizovanih vodiča koji vam pružaju dubok uvid u ovaj drevni spomenik.

5. Rovinj, Hrvatska
Drevni grad na obali Jadranskog mora jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta leti. Svojim sjajnim plažama, kristalno čistom toplom vodom, obiljem restorana i noćnih klubova, Rovinj je pravo mesto za opuštanje, ronjenje i zabavu tokom noći!

4. Dhermi, Albanija
Relativno malo selo ima neverovatnu tirkiznu obalu. U poslednje vreme je stekao veliku popularnost kao mesto za provod, jer Dhermi nudi i nekoliko uzbudljivih noćnih klubova. Razni hoteli će vam osigurati ugodno opuštanje i nezaboravan boravak.

3. Piran, Slovenija
Jedna od glavnih turističkih atrakcija u zemlji, Piran se ponosi svojim starim gradom, prepunim prekrasne srednjovekovne arhitekture. Pored slikovitog istorijskog gradskog pejzaža, Piran takođe nudi posetu nekim od kulturnih ustanova uključujući pozorište Tartini, obalne galerije, pomorski muzej i akvarijum.

2. Mostar, Bosna i Hercegovina
Lepi grad doživeo je teške bombaške napade i raspad Jugoslavije. Međutim, uz puno truda, obnovljen je i sada je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija. Istorijski most u otomanskom stilu, koji se proteže do smaragdne reke Neretve, glavna je karakteristika ovog grada.

1. Dubrovnik, Hrvatska
Pod zaštitom UNESCO-a, impresivni grad jedno je od omiljenijih destinacija za odmor u ovoj zemlji. Grad se može pohvaliti neverovatnom istorijskom arhitekturom, sjajnim plažama, hotelima i pejzažom koji oduzima dah – Dubrovnik je idealno mesto za odmora.

Izvor: Ideo.rs

COMMENTS

WORDPRESS: 0