Teslin Narod – Učestvujte u najvećem projektu srpske dijaspore u istoriji

Teslin Narod – Učestvujte u najvećem projektu srpske dijaspore u istoriji

Broj ilegalnih imigranata u Americi nastavlja da opada – Evo najnovijih činjenica
Cene osiguranja automobila drastično skočile, evo u kojoj državi je najskuplje
Chicagohenge stiže u septembru – Evo kada možete videti ovaj prirodni fenomen

Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije (TNF) iz Filadelfije kreće sa velikim istraživanjem od koga se očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta (dijaspore) sa maticom.

Istraživanje će se obaviti putem Interneta, biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta. Posebno osmišljen i dizajniran upitnik, svi zainteresovani mogu samostalno popuniti na adresi www.teslinnarod.com a predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže itd).

Takođe, neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta Teslin narod u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom,čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.
Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Kako da učestvujete u anketi?

Do sada je deo tima koji čine sociolozi, psiholozi i stručnjaci za komunikaciju predložio deo pitanja na koja bi ispitanici dali svoje odgovore i predloge (s obzirom da u upitniku postoje i pitanja na koja se može odgovoriti opisno) na temu očuvanja srpskog nacionalnog interesa širom sveta i saradnje matice i dijaspore. Upitnik 1 je namenjen ljudima koji žive u matici i regionu, dok je Upitnik 2 namenjen ljudima u dijaspori.

Ko je Teslin Narod?

Nastanak imena Teslin narod “Teslina naučna fondacija” (Tesla Science Foundation) iz Filadefije/US vodi svoje korene od 10. jula 2004. godine kada su u okviru Crkve svetog Nikole u Filadelfiji osnovani Nikola Tesla inventors club i Nikola Tesla club. Tom prilikom je organizovana prva izložba i predavanje o Tesli i formiran je prvi upravni odbor fondacije.

Izvor: Teslinanaučnafondacija (TNF)
Foto Teslin Narod; autor samouki srpski slikar Zoran Anđelković, član TNF

COMMENTS

WORDPRESS: 1