Tesla trijumfuje usred masovnih štrajkova u auto-industriji

Tesla trijumfuje usred masovnih štrajkova u auto-industriji

IRS najavio najveće povećanje doprinosa za 401(k) planove
Posle nekoliko meseci pada, cene nekretnina u SAD ponovo rastu
Grad Čikago poklanja 5000 bicikala. Evo kako da se prijavite!

U jeku masovnih štrajkova radnika u autoindustriji jedno ime bez problema nastavlja svoj uspon – kompanija Tesla u vlasništvu Elona Musk-a. Ovaj pionir u proizvodnji električnih automobila ne samo da izbegava oluju, već koristi novonastala previranja.

Efikasnost ispred tradicije

Dok giganti kao što su GM, Stellantis i Ford plaćaju radnu snagu oko 66 dolara po satu, Tesla posluje sa efikasnim troškom od 45 dolara. Potencijalni štrajk UAW-a (Sindikat automobilskih radnika) mogao bi podići troškove rada Velike Trojke iz Detroita na 136 dolara po satu, što Tesli daje dodatnu prednost.

Pametni potezi

Kompanija Tesla je taktički smanjila cene vozila, dodatno privlačeći potrošače. Rezultat? Skok profita od 20% u drugom kvartalu, uprkos smanjenju cena, što čvrsto utvrđuje njihov tržišni udeo u segmentu električnih vozila.

Stav Sindikata UAW

Predsednik UAW-a, Šon Fejn, ističe važnost ekonomske pravde za radnike, ali odbacuje zabrinutosti u vezi sa jačanjem dominacije Tesle.

Potencijal da štrajk UAW-a navede radnike Tesle da se pridruže sindikatu ostaje neizvestan, s obzirom na neuspele pokušaje sindikalizacije u 2017. i 2018. godini.

 

Morningbrew.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0