Tesla oprema hotele Hilton sa 20.000 punjača za električna vozila

Tesla oprema hotele Hilton sa 20.000 punjača za električna vozila

Američki modni trendovi kroz decenije
Burger King vam nudi jedinstvenu priliku da zaradite milion dolara
Vetrovi brzine do 60 mph prave probleme u Čikagu

Tesla planira da instalira 20.000 stanica za punjenje električnih vozila na 2.000 lokacija hotela Hilton u SAD, Meksiku i Kanadi počevši od sledeće godine.

Za Teslu, izgradnja punjača je još jedan način da se poveća masovna upotreba obezbeđivanjem praktičnijih lokacija za punjenje. Univerzalni punjač ove kompanije može puniti bilo koji model vozila u Severnoj Americi, a ne samo Tesla vozila.

Za hotele Hilton je bitno da zadovolje potrebu standardnih, ali i poslovnih putnika.

“Primetili smo brz porast broja zahteva za punjenje električnih vozila. Pokušavamo da zadovoljimo potrebe naših gostiju novim sporazumom sa Teslom”, rekao je Matt Schuyler, brend direktor za Hilton.

Ova najava poklapa se sa početkom sezone poslovnih putovanja. Više izvršnih direktora prisustvovaće konferencijama kao što su APEC Summit, Communacopia i Dreamforce, pružajući priliku hotelima da uvećaju prihode. Tokom leta, cene hotela u SAD-u su pale jer je više Amerikanaca odlazilo u Evropu na odmor. Ove jeseni, analitičari sa Vol Strita prate mogu li hoteli da dovedu broj rezervacija za poslovna putovanja u SAD na nivo pre pandemije.

Matt Schuyler tvrdi da dostupnost stanica za punjenje električnih vozila igra značajnu ulogu u privlačenju rezervacija za hotele.

“Prva stvar koja se pretraživala u vezi sa našim hotelima je transfer do aerodroma. To je broj jedan. Broj dva je punjenje električnih vozila. I to je dramatična promena koja nije bila na radaru pre samo nekoliko godina”, rekao je Schuyler.

Hilton će sarađivati sa svojim vlasnicima kako bi identifikovao lokacije duž puteva i na drugim ključnim urbanim mestima na kojima bi Tesla mogao da instalira svoje stanice za punjenje.

Na taj način formiraće se Hiltonova mreža za punjenje električnih automobila, ujedno najveća među svim igračima u industriji ugostiteljstva, tvrdi kompanija.

 

CNBC.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0