Sve više bogatih nabavlja i drugi pasoš: Mnogi Amerikanci imaju “plan B”

Sve više bogatih nabavlja i drugi pasoš: Mnogi Amerikanci imaju “plan B”

Evo za koliko će porasti Vaša plata 2024. godine
Promene pri putovanju za putnike koji su potpuno vakcinisani u Americi
Deset najboljih američkih proizvođača automobila

Sve više imućnih Amerikanaca ozbiljno razmatra svoje opcije za život izvan Sjedinjenih Američkih Država. Jennifer Stevens, izvršna urednica platforme International Living, primećuje povećan interes za sticanje dodatnih pasoša ili dozvola za boravak u inostranstvu. Ovi koraci se sve više smatraju važnim kako bi se osigurala alternativa za život van SAD-a.

Razlozi za ovo su različiti, ali mnogi ljudi traže “plan B” zbog političkih neizvesnosti, bezbednosnih briga ili visokih troškova života. Investicije u sticanje ovih dokumenata mogu varirati, počevši od relativno pristupačnih cifara pa sve do nekoliko miliona dolara. Iako ovo može biti skupo, mnogi smatraju da je to vredna opcija za osiguranje budućnosti, s obzirom na neizvesnost u njihovoj matičnoj zemlji.

Kako Jon Green, suosnivač Latitude-a, ističe, niko ne može sa sigurnošću predvideti kako će izgledati politička i ekonomska situacija njihove zemlje u budućnosti. Stoga je važno planirati unapred kako bi se osigurale različite opcije za život i rad.

cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0